След крупната кражба в дома на известния в Разложко бизнесмен

...
След крупната кражба в дома на известния в Разложко бизнесмен
Коментари Харесай

Много лош късмет застигна известен разложки бизнес! След крупен обир в дома му, сега го сполетя...

След крупната кражба в дома на известния в Разложко предприемач Георги Пандев-Чадъра, осъществена точно на Гергьовден, следващ удар се стоварва върху него – на път е да изгуби поради задължения към кредитори едно от футболните стадиони, част от комплекса му край село Баня. Съдия-изпълнител разгласи на обществена обмен парцела, който е с повърхност 5286 кв.м, а цената, от която ще тръгне наддаването, е 144 450 лева, написа Struma.bg.

Игрището се намира в м. Почивачката в землището на Банско, в непосредствена непосредственост до хотелския комплекс на Пандев – „ Пири “. Имотът е изваден на тезгяха поради отговорности на една от компаниите на Пандев – „ БОБИ-2004 “ ЕООД, към три компании – сливенска, пловдивска и софийска.

Комплексът не за първи път се афишира на обществена обмен, такава имаше и през август предходната година. Тогава за 4.5 млн. лева бяха оповестени главната хотелска част, шест независими къщички, всяка с разгъната застроена повърхност 1275 кв.м, новострояща се двуетажна солидна постройка с рекреационен център и басейн. Обект на обществената обмен беше и парцел с повърхност от 5287 кв.м с построен в него басейн, детски плувен басейн, кафе-бар, барбекю и съблекални със санитарни възли.

Вероятно комплексът не е намерил нов притежател или Пандев е съумял да погаси задълженията, защото към момента продължава да го стопанисва.

Георги Пандев закупи комплекса преди няколко години от Димитър Пиришанчин от Банско, който умря в края на предходната година. Явно големите отговорности към кредитори на старите притежатели се оказаха непостижими за Пандев.

Комплексът е измежду желаните места за лагери на редица футболни клубове от страната и от прилежащите Гърция и Македония поради съвършените условия. Пандев даже направи и някои усъвършенствания в комплекса – трансформира остарялата кръчма в една от най-атрактивните кръчми в региона и стартира построяването на още едно футболно игрище до самия път за Банско. Строителството му обаче завърши съвсем в първичен стадий, а теренът и до момента е пустеещ.

Извън хотелиерския бизнес Георги Пандев продължава да се занимава с дърводелство. Той има завод в родното си село, който към момента действа. В него се създават заготовки за дървен стъклопакет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР