Днес служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС

...
Днес служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС
Коментари Харесай

Димитър Главчев подава сигнал в ДАНС и прокуратурата за частната детска болница

Днес служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Мама и аз “ .

Решението да се сезират виновните институции беше оповестено от Главчев в петък, само че през днешния ден е първият работен ден след празниците и по тази причина сигналът досега не е подаден.

Миналият вторник държавното управление утвърди построяването на частната болница „ Мама и аз “ в София. В проекта на лечебното заведение беше планувано да има педиатрично поделение с 40 кревати .

Това провокира необятен отзив, като от публичния съвет за Националната детска болница алармираха, че частният план ще „ изтегли “ фрагменти от към момента непостроената държавна педиатрична болница. Заради публичната реакция още на идващия ден Димитър Главчев анулира решението на Министерския съвет.

Днес министър председателят Главчев кани на среща здравния министър доктор Галя Кондева , вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ доктор Благомир Здравков и ръководителя на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко, с цел да бъдат разисквани и открити решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Димитър Главчев: Осигуряваме оптималната бистрота при подготовката на изборите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР