След кратка среща в Министерство на земеделието, която протестиращите определиха

...
След кратка среща в Министерство на земеделието, която протестиращите определиха
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Земедлците пред МС: Господин премиер, ние няма да се откажем!

След къса среща в Министерство на земеделието, която протестиращите дефинираха като “унижение ”, земеделците стигнаха пред Министерски съвет.

“Господин министър председател, виждате ли, че тук всички сме умни. Освен, че доят крави, те имат мозък и ум! ”, съобщи Димитър Зоров. “Господин министър председател, ние няма да се откажем! ”

Той прикани акад. Николай Денков да слезе при протестиращите, видя камерата на SafeNews.

Това обаче не се случи. Полицаите влязоха в Министерски съвет от името на протестиращите. Отговорът обаче беше, че няма интерес от среща с тях.

Появиха се апели за блокирани на съществени пътни артерии

Протестиращите се заканиха, че в случай че управляващите се държат с тях като с говеда, другият път ще стачкуват в София с животните си.

И пред Министерски съвет, както и пред Министерство земеделието, протестиращите разляха прясно мялко

 

1 от 4 - +  Земеделците пред Министерски съвет  Земеделците пред Министерски съвет  Земеделците пред Министерски съвет

1. Снимка: SafeNews

2. Снимка: SafeNews

3. Снимка: SafeNews

4. Снимка: SafeNews

“В бюджета за следващата година няма нито една стотинка включена за държавни помощи за тези хора. Искаме влючването на 462 млн. и това са и следващата година да има помощи за Украйна. Догодина да има средства по “Де минимис ”, съобщи Димитър Зоров, ръководител на млекопреработвателите.

Това е нашият финален зов. Ако не вземат ограничения, това си е тяхна отговорност

“Могат и да ни затрият. Освен да се съгласим с политиката на държавното управление или да се борим против тях? Ние сме малко, само че от нас зависи изхранването на популацията ”, сподели Милчо Мирчев, животновъд.

Земеделците дадоха 15 мунити министър председателят акад. Николай Денков да слезе и да се срещне с тях. В противоположен случай те се заканиха да се извърнат към Делян Пеевски или “да създадат напор те да влязат при тях ”

“Къде е нашият министър. Нали е министър на земеделието ”, попита Зоров. Той означи, че точно те заплащат всичко, което министърът употребява.

“Господин Денков, навийте си часовника. Той тиктака. Не желаеме да влизаме на мощ ”, обявиха протестиращите.

Зоров още веднъж съобщи, че това е оскърбление. Исканията на земеделците са били предадени на министър Вътев. Отговор обаче не е получен.

“Ние умираме. Ние сме твърдо решени да се защитим! Кой в тази страна ще ни обърне внимание? ”, попита Зоров. Той съобщи, че не желаят да се бият с служителите на реда, с цел да влязат в Министерски съвет. “Явно някой желае да предизвика тези хора, както стана с агитките, с цел да кажат: “Вижте с какви терористи се занимаваме ”.

Пред камерата на SafeNews младата фермерка Росица, четвърто потомство земеделец, зяви:

“Ние през днешния ден сме изправени пред една извънредно сложна конюнктура. Ние изнемогваме. Аз поздравявам всички, които се интересуват по какъв начин се създава един литър мляко, да дойдат да видят. ”

Тя бе безапелационна – полемика би трябвало да има!

Все отново протестиращите се отхвърлиха да щурмуват Министерски съвет. От тяхно име влязоха служителите на реда, само че излазоха с неприятна вест за протестиращите – няма интерес от среща с тях.

“Искам добре да разберете – това е самоорганизиран митинг. Тук няма проведени проекти. Каквото кажат хората, това ще се прави. Не трябваше да идваме тук, тези проблеми трябваше да бъдат решени. Но ето ни тук, две седмици сме тук ”

Те приканиха Делян Пеевски от Движение за права и свободи и Бойко Борисов от ГЕРБ да се намесят и да смъкват Николай Денков

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР