След конфликта в Центъра за спешна помощ в Русе заради

...
След конфликта в Центъра за спешна помощ в Русе заради
Коментари Харесай

Медиците от Спешна помощ - Русе подават оставки

След спора в Центъра за незабавна помощ в Русе поради назначението на нов шеф, 50 чиновници са подали оставките си. Според здравното министерство обаче, състезанието за шеф е извършен законно. Русенските медици споделиха, че региона няма да остане без Спешна помощ, само че ще стане тъй че колата за спешна помощ да се чака по 2-3 часа.

Русе

На общо заседание през днешния ден в центъра за Спешна помощ за следващ път отсъстваше управлението и чиновниците още веднъж не получиха отговор на настояванията си за повишение на работните заплати, 7-часовия работен ден и възстановяване на изискванията на труд.
Мариана Ганчева - фелдшер: Искаме с някой да проведем разговор, ето оказа се, че днеска нямаме шефове тука. Въпросите ни би трябвало да бъдат заложени на по-висша инстанция.Застанали сме зад оставките си, като желаеме един период някой да се срещне с нас, да ни обясни в каква посока по-нататък тръгваме и от там нататък ние ще си решим какво да създадем.
На срещата медиците още веднъж сложиха въпроса за сигурността на работното място, поради зачестилите случаи с нападателни пациенти и техните близки.
Мариана Ганчева - фелдшер: На всяко излизане на адрес аз трептя и на всяко запитване на детето ми „ мамо по кое време ще се прибереш ", аз по 5 минути не мога да отговоря.Галя Маринова - фелдшер: Просто нямаш време да набереш бутона или полицията. Просто би трябвало да има различен метод да може да се викат службите за сигурност.
50 чиновници от Спешния помощ, които са подали оставки, ще продължат да работят още месец до приключване на предизвестията им.
 Медиците от Спешната помощ в Русе излязоха на митинг Медиците от Спешната помощ в Русе излязоха на митинг
Работещите в Центъра за Спешна здравна помощ в Русе излязоха на митинг. Те са против назначението на доктор Иванка Маринова за шеф. Смятат, че к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР