След компромисното споразумение по данъка за дигиталните компании, постигнато между

...
След компромисното споразумение по данъка за дигиталните компании, постигнато между
Коментари Харесай

Париж и Вашингтон работят по споразумението за облагане на интернет гигантите

След компромисното съглашение по налога за цифровите компании, реализирано сред Франция и Съединени американски щати на срещата на върха на Г-7 във френския град Биариц, тази седмица представители на двете страни не престават работата по него във Вашингтон, осведоми в. " Фигаро ".

Целта е да се дооформи съглашението, само че и да се реализира единодушие измежду 130 страни, участващи в договарянията под управлението на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за основаване на интернационална такса за цифровите компании.

Френският министър на финансите Брюно Льо Мер отива тази седмица в американската столица, където дружно с американския си сътрудник Стивън Мнучин ще работи по дооформянето на съглашението. Миналата седмица Льо Мер изрази вяра да бъде реализирано интернационално съглашение през първото тримесечие на 2020 година, тъй че е належащо до края на тази година да има публично предложение. В образуваната особено за случая работна група с изключение на Франция и Съединени американски щати ще вземат участие и представители на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

В Биариц Франция се ангажира да размени своята национална такса за цифровите компании, призната през юли от Народното събрание, с бъдещата интернационална такса незабавно след реализиране на съглашение, без да се чака продължителната процедура по ратификацията. Ако дадена интернет компания заплаща по-малко съгласно интернационалната такса, в сравнение с при настоящата от тази година френска такса, разликата ще ѝ се връща под формата на данъчен заем.

Но до момента в който компромисът от Биариц наподобява успокои наказателните въжделения на Доналд Тръмп, който заплаши да вкара мита за френските виновност, професионално обединяване на компании като Google (Google), Амазон (Amazon) и Facebook (Facebook) разкритикува съглашението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР