След като здравният министър Кирил Ананиев забрани ин витро процедурите,

...
След като здравният министър Кирил Ананиев забрани ин витро процедурите,
Коментари Харесай

Отменя се забраната за ин витро процедурите

След като здравният министър Кирил Ананиев забрани ин витро процедурите, считано от 22 април, пет дни по-късно министър председателят Бойко Борисов разгласи, че възбраната се анулира.

През седмицата участващата във властта Вътрешна македонска революционна организация изиска ин витро процедурите да се разрешат при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения.

Във вторник със заповед на здравния министър Кирил Ананиев бяха прекратени следните действия по асистирана репродукция: започване на нови процедури по хормонална стимулация на пациентки на възраст под 39 години; започване на нови процедури по трансфер на размразени ембриони; започване на вътрематочни инсеминации; проучване на стерилитет, обвързван с мъжки фактор; започване на нови процедури по даряване на яйцеклетки.

От Вътрешна македонска революционна организация настояха процедурите да бъдат възобновени, тъй като това е " дълъг и много тежък за дамата развой, който изисква друг тип лекуване и операции, които не могат да бъдат прекъснати по средата и след месеци да се възобновят от стадия, на който са замразени ".

В България 15% от фамилиите са без деца, като доста от тях имат съществени репродуктивни проблеми. Ин витро процедурите се финансират от самите фамилиите или от Фонд за асистирана репродукция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР