След като заключи църквата „Свето Вознесение Господне“ в Росен, местният

...
След като заключи църквата „Свето Вознесение Господне“ в Росен, местният
Коментари Харесай

След храма поп заключи и камбанарията в Росен

След като заключи църквата „ Свето Вознесение Господне “ в Росен, локалният поп Стоян Томов е блъснал катинара и на камбанарията, алармираха миряни, които след тази постъпка са по-възмутени от всеки път от отчето.

Преди дни хората потърсиха подпомагане от „ Пазарджишка Марица “ с вярата да получат достъп до изводи от попа храм. Тогава отец Стоян отсече: „ Не е работа на хората да се бъркат в черковните каузи! “. От Архиерейското наместничество пък обясниха, че попът дава отговор за църквата и самичък взема решение по какъв начин да постъпи.

Поп Стоян очевидно е останал неудовлетворен, че миряните имат достъп най-малко до камбанарията - железна структура отвън постройката на църквата, с която могат да алармират за следващия умрял човек, както и за незабавни случаи, да вземем за пример пожар. Преди два дни кметът на селото Васил Рангелов с изненада заварил и камбанарията заключена. Висящият от камбаната синджир бил оплетен към релса и закопчан с катанец, а локалните не са известени къде има ключ.

Ако в този момент се възпламени нещо, до момента в който търсим у кого е ключът, до момента в който той го открие, до момента в който се върнем до камбанарията, до момента в който съберем доброволци - селото ще е изгоряло, разяснява кметът. Той счита, че попският дебелоглав може да докара до в действителност огромни вреди! /Марица.бг
тагове храм поп камбанария
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР