След като задържа за няколко секунди папката с третия проучвателен

...
След като задържа за няколко секунди папката с третия проучвателен
Коментари Харесай

ИТН върнаха на президента мигновено третия мандат

След като задържа " за няколко секунди " досието с третия изследователски мандат, " ИТН " я върна на президента Румен Радев.

" Все повече се твърди, че 49-ото Народно заседание се е изчерпало политически и не може да сформира управническо болшинство. В тази обстановка аз взех решение да връча третия мандат на вашата парламентарна група - да, най-малобройната, само че демонстрирала нееднократно ясна и поредна позиция . Връчвам мандата с две ясни варианти - тук е записано, че в случай че желаете да оползотворите мандата, би трябвало да се върнете до седмица с претендент за министър председатели, или имате втората алтернатива - да изберете втората алтернатива и да го върнете незабавно. Моментът е ваш ", обърна се към представителите на Има Такъв Народ президентът Радев през днешния ден.

Папката взе заместник-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев. " Благодарим за доверието. Напълно разбираме сложната обстановка, в която ви сложиха с тези изцяло ненужни промени в Конституцията, срещу които Има Такъв Народ гласоподава. За страдание в това Народно заседание нашите гласове бяха прекомерно малко, с цел да можем да ги спрем. П равителството от последните 9 месеца от дълго време сме го определили като нездравословно, тъй че се радваме, че тази мъка завършва. За нас това ръководство е порочно и би трябвало да се отива на избори. Там да взема решение суверенът. Някои дефинират изборите като безпорядък и ненужни. Даже през вчерашния ден чухме някой да споделя, че за жалост народът ще избира. Ние не мислим по този начин. Мислим, че изборите са най-висшата форма на народна власт ", сподели Вълчев.

Да получат мандата в президентството отидоха ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, заместник-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев и секретарят Станислав Балабанов.

Президентът от своя страна с ъобщи, че стартира незабавно срещи с всички евентуални министър-председатели за длъжностен кабинет. " Днес, на следващия ден, а в случай че би трябвало и през идващите дни. Ще направя всичко допустимо този развой по съставяне на длъжностен кабинет да бъде интензивен ", уточни той.

Във връчването на третия мандат на Има Такъв Народ ненапълно има изненада, защото до момента, когато се стигаше до него, откогато Радев е президент, той даваше досието на Българска социалистическа партия.

Социалистическата партия обаче също съобщи, че няма да води диалози за държавно управление в границите на 49-ото Народно събрание, защото актуалният парламент по думите им е привършен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР