След като в социалните мрежи бе разпространена информация, че паметникът

...
След като в социалните мрежи бе разпространена информация, че паметникът
Коментари Харесай

Македония отрече да маха паметника на Александър Македонски от Скопие

След като в обществените мрежи бе публикувана информация, че паметникът на Александър Македонски в центъра на Скопие ще бъде демонтиран, за което особено от България е изпратен кран, Министерството на културата на страната опроверга информацията.
„ Уважаеми съграждани, не попадайте под въздействието на подправени вести за подготовката на премахване на монументи от площад „ Македония “ в Скопие. Това са неистини, опит за манипулиране на жителите и изостряне на напрежението “, безапелационни бяха от македонското културно министерство.
По-рано бе обявено, че откакто в обществените мрежи се появиха фотоси на кран, който идва от България за премахване на паметника на Александър Македонски в Скопие, жители на страната са излезли през нощта в центъра на македонската столица, с цел да предотвратят демонтирането му.
Събралите се оповестиха, че ще пазят паметника през нощта, ако македонските управляващи решат да го отстранят, както направиха със статуята на Андон Янев-Кьосето, съобщи Фокус.
Паметникът с кама в ръка на Кьосето - противоречива персона, останала в историята като „ ликвидатора на Вътрешна македонска революционна организация “, бе един от петте, които бяха издигнати на 7 септември 2014 година на разнообразни места в Скопие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР