След като в началото на тази седмица БСП обвини премиера

...
След като в началото на тази седмица БСП обвини премиера
Коментари Харесай

И президентът като БСП - не иска Борисов да води предизборна кампания с държавни пари

След като при започване на тази седмица Българска социалистическа партия упрекна премиера Бойко Борисов, че употребява държавен запас за провеждането на предизборната акция на ГЕРБ, през днешния ден президентът Румен Радев също се разгласи срещу сходна процедура. От левицата даже внесоха сигнал в Централната изборна комисия (ЦИК) за спор на ползи.

След церемонията по слагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния боец в София за 74 години от края на Втората международна война Радев отговори и на нападките на Борисов, който през вчерашния ден разгласи, че президентът има " политическо отношение " към Българска социалистическа партия поради наличието на Елена Йончева и Иво Христов в листата на левицата за евроизборите.

" Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв мотив въобще да се мисли в тази тенденция. По-скоро не мисля, че би трябвало да се води предизборна акция с пари от държавния бюджет. Както виждате обвиняванията към мен са безусловно несъстоятелни ", съобщи Радев, представен от " Фокус ".

Той напомни, че поставеният под номер четири в листата на Българска социалистическа партия Иво Христов, който беше шеф на кабинета му, първо е напуснал президентството и по-късно е почнал да води предизборната си акция. Същото се отнасяло и за Йончева, която за малко беше началник на прессекретариата на президента след встъпването му в служба, само че напусна, с цел да стане народен представител.

" Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си една информация какъв брой съветници и секретари на предходни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове след това са заемали. Така че това е нещо обикновено. Моите условия са ясни - напуща се президентството и всеки е кадърен да се кандидатира за каквото си изиска. Така че тези упреци са безусловно несъстоятелни ", сподели още той.

Той допусна, че нападките против него са опити всички останали кавги да бъдат заглушени. Според него обаче това няма да има триумф, защото хората към този момент очаквали действителни дейности против корупцията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (308)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР