След като украинските въоръжени сили свалиха няколко изтребителя наведнъж миналата

...
След като украинските въоръжени сили свалиха няколко изтребителя наведнъж миналата
Коментари Харесай

ISW: Русия е променила тактиката си при Херсон след свалянето на изтребителите Су-34 от ВСУ

След като украинските въоръжени сили смъкнаха няколко изтребителя едновременно предходната седмица, руснаците са понижили темпото на своите интервенции по левия и десния бряг на Днепър. За да не рискуват авиацията, в този момент руснаците са решили да приближат далекобойната артилерия до реката. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон " Институт за проучване на войната “ (ISW), представен от УНИАН.

Според анализаторите има понижаване на интензивността на съветската авиация на 24 и 25 декември след загубата на 5 изтребителя, в това число 4 Су-34 и един Су-30СМ.

The Ukosphere went into an uproar over the downing of a Su-34. Meanwhile, the Russian MIC continues pumping out more of these babies
— most definitely not the FSB (@defnotfsb)

На 26 декември представител на Южното оперативно командване на въоръжените сили на Украйна Наталия Гуменюк съобщи, че на източното крайбрежие на Херсонска област е имало на половина по-малко наземни офанзиви по позициите на ВСУ спрямо предходната междинна стойност по 30 набези дневно.

Според нея унищожаването на няколко съветски самолета е отслабило способността на руснаците да хвърлят планиращи бомби.

За да компенсират неналичието на въздушна поддръжка, те са разположили крупнокалибрена артилерия и РСЗО на левия бряг на Херсонска област.

Говорителят на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили полковник Юрий Игнат също заяви на 25 декември, че след унищожаването на изтребителите съветските войски са спрели да водят дейни бойни дейности на Херсонското направление. В същия ден съветски " боен сътрудник “ удостовери, че съветската авиация в Херсонска област не е работила през последните три дни.

Според украинския боен наблюдаващ Константин Машовец съветските военни не са съумели да възстановят броя на самолетите Су-34/34М до равнището отпреди пълномащабната война и в този момент би трябвало да добавят бойните дейности на самолетите Су-34/34М с по-стари самолети Су-24. В същото време руснаците рядко разполагат Су-34/34М в своите бази в Крим, евентуално пробвайки се да ги прикрият от офанзивите на украинските въоръжени сили.

Според анализаторите на ISW в последно време руснаците са нараснали потреблението на планиращи бомби против украинските войски на десния бряг на Херсонска област, частично заради сполучливото угнетяване на далекобойната артилерия от украинските въоръжени сили.

" Въпреки това, съветските сили може в този момент да предпочетат да приближат далекобойната артилерия до бреговата линия на река Днепър, вместо да рискуват заличаването на повече самолети “, се изяснява в отчета.

Експертите считат, че евентуалното разполагане на съветска далекобойна артилерия по-близо до фронтовата линия би могло да даде на украинските въоръжени сили способността по-лесно да нападат тези типове оръжия и да работят по-свободно и безвредно по крайбрежието на Днепър и в тиловите региони на западния бряг на Херсонска област.

Както писа УНИАН, Су-34 е единственият вид аероплан в съветския боеприпас, който може да открива и нападна цели в най-кратки периоди, което се дължи на съществуването на избрана композиция от датчици, авионика и умни оръжия.

Предвоенният съветски флот се състоеше от към 150 Су-34.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР