След като този петък по обяд бившият австрийски канцлер и

...
След като този петък по обяд бившият австрийски канцлер и
Коментари Харесай

След оттеглянето на Курц: Австрийският канцлер е готов да напусне своя пост

След като този петък по обяд някогашният австрийски канцлер и началник на Австрийската национална партия Себастиан Курц ненадейно за всички разгласи, че се отдръпва от политиката, в следобедните часове представител на сегашния началник на федералното държавно управление Александър Шаленберг съобщи за пресата желанието на му " да даде поста си разполагаем ".

Дипломатът от кариерата Шаленберг, който единствено преди седмици одобри поста канцлер от Курц, избра тази дефиниция, с цел да съобщи, че не се стреми към партийна кариера.

" Не е мое желание, в никакъв случай не е била моя цел да поема поста на началник на Австрийската национална партия. Защото съм твърдо уверен, че двата поста - на федерален канцлер и на началник на партията, спечелила най-вече гласове - бързо би трябвало да бъдат обединени в едни ръце ", декларира канцлерът в известието за пресата.

По-нататък Шаленберг прибавя, че е приел поста на федерален канцлер " в доста предизвикателна фаза на федералното държавно управление и на Австрийската национална партия ".

Не закъсняха и първите реакции. Както оповестява " Курир ", Австрийската национална партия пробва да направи нов старт. Със сливането на двата поста би трябвало да бъде основан още веднъж център на властта. За любимец се счита министърът на вътрешните работи Карл Нехамер. Споменава се също и името Михаел Щругъл, началник на огромната австрийска електрическа компания " Фербунд ", или това на министъра за връзки с Европейски Съюз Каролине Едщадлер, която би била първата жена партиен водач.

Засега наблюдаващите дават най-големи шансове на Карл Нехамер да поеме ръководството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР