След като страната ни отхвърли руското искане в България да

...
След като страната ни отхвърли руското искане в България да
Коментари Харесай

АСБ: Кремъл ще продължи с провокациите – нужни са дела, думи не стигат

След като страната ни отхвърли съветското искане в България да няма сили на НАТО, нападателната политика на Кремъл ще продължи, по тази причина България би трябвало да работи за усилване на наличието на НАТО в Черно море и да предприеме дейности с дълготраен темперамент за отбрана на националната сигурност. Такава позиция изрази Атлантическият съвет на България.

Атлантиците упорстват у нас да има непрекъснато бойни самолети на страни от НАТО, които са изпалняват задачи за интензивен взаимен Air Policing, както и да бъде разцположена най-малко една батальонна бойна група на Алианса по образеца на Полша и балтийските страни. От неправителствената организация предлагат да се форсира работата по построяването на Военноморския координационния център във Варна като конструкция на Алианса.

" Освен това, както нееднократно сме упорствали, извънредно време е България да изиска от съдружниците ни на наша територия да бъдат ситуирани зенитно-ракетни системи " Пейтриът ". В момента България не разполага с съвременни и съвместими с НАТО системи за противовъздушна защита. Предвид ескалацията на напрежението, през днешния ден имаме отличен мотив да желаяме и такава поддръжка от нашите съдружници, в допълнение към усиления Air Policing. " - акцентират от Атлантическия съвет.

АСБ моли също България да създаде своя национална тактика за битка против хибридните закани.

" Действия трябват, освен думи! " - се споделя в умозаключение в обръщението.
 АСБ: Кабинетът неотложно да спре полетите с съветско оръжие над България
АСБ: Кабинетът неотложно да спре полетите с съветско оръжие над България

Докато Русия не приключи нападателните си действия…

Пълният текст на позицията:

СЛЕД ДУМИТЕ Е ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЯ!

Пет непосредствени стъпки, които ще създадат България по-силен и по-защитен съдружник в НАТО

След като министър-председателят, президентът, външният министър и министърът на защитата отхвърлиха наглото съветското искане в България да няма сили на НАТО, в този момент към този момент е време за дейности от страна на държавните ни институции.

На думи е елементарно да защитаваш страната си. Дела трябват! Тук и в този момент.

Кремъл сигурно ще продължи с нападателната си политика, а провокации като тази занапред ще се подхващат от Москва.

Затова България би трябвало да работи за усилване на наличието на НАТО в Черно море в подтекста на построяването на адаптирането предно наличие и обвързваните с него ограничения за сигурност.

В тази връзка, предлагаме държавното управление да предприеме следните непосредствени и незабавни стъпки за отбрана на сигурността и националния интерес на България като съдружник в Алианса.

На първо време, налага се незабавно да приемем нова взаимна задача по усилена защита на въздушното ни пространство.

Испания и Нидерландия към този момент обявиха подготвеност да изпратят бойни самолети у нас, които да пазят небето ни дружно с нашите Военновъздушни сили. Убедени сме, че и други съдружници от Алианса са подготвени да изпратят тук изтребители на ротационен принцип. Тук в този момент топката е в ръцете на Министерството на защитата и на държавното управление, като още в понеделник кабинетът би трябвало да вземе решение за ротацията на самолетите от Испания и Нидерландия.

В тази връзка, чакаме съответни дейности от страна на държавното управление и в дълготраен проект, тъй че това да стане постоянна процедура, а не епизодично решение. България би трябвало да последва образеца на Румъния, където през последните години непрекъснато има ситуирани бойни самолети на страни от НАТО на задачи за интензивен взаимен Air Policing.

В допълнение, призоваваме държавното управление и в частност Министерството на защитата да подсигуряват нужните условия за сполучливото практическо използване на подписания и утвърден през 2021 година Протокол за изменение на Споразумението сред държавното управление на България и държавното управление на Румъния по отношение на презгранични интервенции по Air Policing, който разрешава на ситуирани в Румъния самолети на съдружници от НАТО да работят и в българското въздушно пространство.

Убедени сме, че България би трябвало да одобри най-малко една батальонна бойна група на НАТО, по образеца на Полша и балтийските страни. Румъния към този момент работи по въпроса и напредва с реализацията на тази цел. А България напрактика до момента нищо не е направила. Ето в този момент е моментът, след тази съветска провокация по отношение на нашия суверенитет, България да изиска разполагане на такова многонационално формирование на НАТО, което де бъде с водеща страна, да вземем за пример, Съединени американски щати, Канада, Англия и други

В морската област също имаме какво да свършим. Време е да се форсира работата по построяването на Военноморския координационния център във Варна като конструкция на Алианса. В този смисъл, мощно знаково политическо изказване, подкрепено с конкретика, на министъра на защитата в тази тенденция е целесъобразно тъкмо в този момент, като това би било добър сигнал за готовността на България да бъде по-адекватен съдружник.

Освен това, както нееднократно сме упорствали, извънредно време е България да изиска от съдружниците ни на наша територия да бъдат ситуирани зенитно-ракетни системи " Пейтриът ". В момента България не разполага с съвременни и съвместими с НАТО системи за противовъздушна защита. Предвид ескалацията на напрежението, през днешния ден имаме отличен мотив да желаяме и такава поддръжка от нашите съдружници, в допълнение към усиления Air Policing. Тук още веднъж на ход е Министерството на защитата.

И не на последно място, извънредно време е към този момент България да има своя национална тактика за битка против хибридните закани. Няма по-подходящ и знаков миг от днешния министър-председателят да разпореди да стартира неотложно работата по такава тактика. Такава тактика можеше да бъде към този момент факт, още повече, че в продължение на две години се организираше Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и стратегически обзор на защитата. Тъй като този развой не създаде този от дълго време нужен стратегически документ, в този момент работата в това направление би трябвало да бъде свършена. Това би било още един мощен позитивен знак освен към нашите съдружници, само че и удостоверение на изразената от институциите ни позиция, че сме суверенна страна и че сме способни да вземем своевременни съответни ограничения да пазиме националния си интерес.

Действия трябват, освен думи!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР