След като сме последни в Европа по ваксинация срещу COVID-19,

...
След като сме последни в Европа по ваксинация срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Кунчев: Една от причините да сме на последно място в Европа по ваксинация е недоверието към държавата

След като сме последни в Европа по имунизация против COVID-19, явно не сме създали допустимо най-хубавото, с цел да подобрим този %. Работим на фона на съмнение към страната и държавните институции, което се отразява на всичко, само че по време на пандемия изключително блестящо личи тъкмо в отношението на мнението на специалистите и рекомендациите им.

Това съобщи доцент доктор Ангел Кунчев.

„ Държавата разполага с избран потенциал от хора и той е впрегнат към този момент втора година, отвън всевъзможни правила на натоварване. Да разчитаме на надзор над всеки човек и всяко място не е реалистично, избираме хората сами да осъзнаят какво би трябвало да вършат и да пазят здравето си “, добави той.

По думите му би могло да се направи още по-добра и по-целенасочена акция за ваксиниране против COVID-19.

„ Статистиката от предходната седмица демонстрира, че от 131 умряли 124 са неимунизирани, имунизираните с непълна доза са пет, а изцяло ваксинираните са единствено трима, като и при тримата има много усложнено общо положение. Това демонстрира, че имунизациите работят доста добре и са доста ефикасни “, счита Кунчев.

Той изясни, че най-уязвими са хората с проблеми с имунитета, възрастните жители и тези с хронични болести.

„ За локдаун можем да мислим едвам при заболеваемост над 500 на 100 000 души в множеството области, само че това към момента е отдалечен сюжет “, добави Кунчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР