След като скъпият ток удари общинските бюджети, икономистите в местната

...
След като скъпият ток удари общинските бюджети, икономистите в местната
Коментари Харесай

И община Пещера въвежда режим на уличното осветление

След като скъпият ток удари общинските бюджети, икономистите в локалната администрация в Пещера регистрират растеж в сметките.

„ Разтревожен съм от внезапното повишаване на сметките за изразходваното електричество “, разяснява кметът Йордан Младенов. Вследствие стремглавото повишаване на национално равнище, разноските ни за електрическа енергия набъбнаха фрапантно “, заключи тревожната наклонност Младенов. Община Пещера, както всички други общини в страната е изправена пред увеличение на разноските, нужни за естественото действие на всички действия и услуги.

Според сметките за заплатена електрическа енергия за месец януари 2021г., сумата, отделена за улично осветяване на Пещера е в размер на 13 666лв. В Капитан Димитриево цената е 985 лева В Радилово осветлението по улиците възлиза на 1829лв.

Сравнението на сметките за електрическа енергия за месец януари 2022г. бележи растеж. В Пещера е потребена електрическа енергия на стойност 33 543лв., електромерите в Капитан Димитриево са отчели стойност от 5575лв. След смяна в контракта за засичане на електричеството с енергииния снабдител, в Радилово единствено за 9 дни са насъбрани 1544лв., що се касае за целия месец на изтеклата година.

Във връзка с тази тревожна наклонност, за икономисване на електрическа енергия Йордан Младенов е наредил на своите чиновници да подхващат ограничения за икономисване на електричество и понижаване на сметките. На крепостта „ Перистера “ напълно е спряно парковото осветяване. В село Свети Константин осветлението е сложено в пестелив режим от 23:30ч. до 04:00 часа. Осветлението на спортните площадки в Пещера е включено от 18:00ч. до 23:00 часа. Рестрикции за осветлението на детските градини и учебните заведения не се плануват.

Няма да бъдат предприемани фрапантни ограничения за излизане от обстановката. Ще се търсят други способи за справяне с тази рецесия. Според Младенов, решение са стесняване на други разноски, потребление на преходните останки и положителната събираемост на налозите.Въпреки това, съгласно градоначалника незабавно би трябвало да се вземат ограничения от страна на страната. „ Необходимо е час по-скоро Парламента да вземе решение за отплата на Общините. Това, че няма признат бюджет за годината, в допълнение усложнява нещата, в случай че не изпълняваме напътствията да се придържаме към бюджета от предходната година, подлежим на наказания ", разясни Младенов.

„ Ръководството на Община Пещера ще постави оптимални старания популацията на трите обитаеми места да бъде наранено допустимо минимум. “, конкретизира Младенов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР