След като руското Министерство на отбраната потвърди пълното освобождение на

...
След като руското Министерство на отбраната потвърди пълното освобождение на
Коментари Харесай

Успехът в Авдеевка даде на руските войски предимство в други сектори на фронта

След като съветското Министерство на защитата удостовери цялостното избавление на предградието на Донецк Авдеевка, се разбра за напредването на съветските войски и в Запорожко направление. Съобщава се за триумфи в региона на Работино и Вербовое. Доколко активизирането на бойните дейности е обвързвано с завладяването на Авдеевския укрепен регион и какви са вероятностите за завръщането на териториите, заети от ВСУ по време на лятното им „ контранастъпление “.

Руските военни се придвижиха на разстояние от 100 метра до километър и половина на сектора на фронта към Вербовое и Работино. Председателят на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов на канала си в „ Телеграм “ означи, че ВСУ рискуват да изгубят по този начин наречената Работинска дъга, ситуирана сред Нестерянка и Новопрокоповка в Запорожка област.

Според него напредването е сполучливо поради забележителното увеличение на огневото влияние върху частите на съперника. „ Освен авиобомби и цевна артилерия, удари се нанасят от РСЗО и огнехвъргачки „ Солнцепек “, написа Рогов. Той също по този начин акцентира, че актуалната обстановка разрешава на съветските военни да заемат „ по-изгодни позиции “.

За това, че съветската армия навлезе в Работино, преди ден писа военния сътрудник Семьон Пегов. На канала си в „ Телеграм “ той посочи, че първите групи на Водоснабдителна система на РФ в събота са съумели „ да се укрепят в покрайнините “ на обитаемото място. Но за развиването на триумфа на бойците е било належащо да дочакат удара на армията откъм Вербовое, което се случва в неделя.

Тогава Министерството на защитата на Русия в своя канал в „ Телеграм “ означи, че частите на група войски „ Днепър “ с решителни дейности са заели по-изгодни позиции и са нанесли проваляне на жива мощ и техника на съперника в региона на обитаемоте места Работино и Вербовое в Запорожка област. Загубите на ВСУ са били близо 70 военни, бойна машина на пехотата и три автомобила.

Освен това постъпва информация, че ситуацията на съперника на Запорожко направление се утежнява стремглаво. Така съветските разузнавачи са съумели да прехванат телефонен диалог на войник от ВСУ у дома. Роднината на боеца споделя, че ситуацията на всички посоки е тежка, „ всеки ден има заравяне у някой от съседите “. В диалога се споделя, че в региона на Работино украинската войска всекидневно губи 15-20 бойци, без да се считат ранените. „ На изчерпване сме “, разказа обстановката боецът от ВСУ, акцентирайки колосалното количество загуби.

По-рано военните от група „ Център “ изцяло освободиха Авдеевка. При това изходът на съперника от по-рано заеманите позиции се трансформира в бягство без надзор и ред. Руските артилеристи с точни удари поразиха живата мощ и техниката на отстъпващите елементи на ВСУ.

Забележително е, че главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски даде заповед за извеждането на войските от Авдеевка едвам откакто бойците, присъстващи в обитаемото място, започнаха своеволно да го напущат. За това заяви прессекретарят на МО на РФ генерал-лейтенант Игор Конашенков.

В експертната общественост означават, че завладяването на Авдеевка и по-нататъшното напредване на съветските военни в Запорожко направление са взаимно свързани. „ Запорожко направление напоследък беше задоволително устойчиво и съперникът вземаше от там елементи, с цел да ги придвижи на по-горещи сектори от фронта. Руската войска се възползва от това и мина в нахлуване “, споделя военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Трябва да чакаме, че в последна сметка съветските въоръжени сили ще освободят Работино и ще си възвърнат позициите, които врагът съумя да заеме по време на лятното контранастъпление. Не мисля обаче, че Орехово ще стане съществена посока за нашата офанзива. По-специално това се вижда от обстоятелството, че ние не ангажираме обилни сили за прогрес в тази област “, изяснява той.

През последните няколко дни съветската войска показва в действителност обилни триумфи в зоната на СВО, склонен е военният специалист, член-кореспондент на Академията на военните науки Александър Бартош. „ Можем да кажем с убеденост, че стратегическата самодейност остава при нас. Нещо повече, ние я развиваме, напредвайки в няколко бранша на фронта “, изясни ораторът.

„ Като нападаме съвсем цялата линия на военен контакт, ние принуждаваме врага случайно да трансферира войски, с цел да укрепи най-опасните за него зони, като отслаби други. Това се случи в Запорожко направление, когато съперникът изпрати войски покрай Авдеевка и разреди силите си в региона на Работино и Вербовое “, отбелязва той.

„ Освен това, активизирането на военните дейности в Запорожко направление се дължи на класическите правила на теорията на военното дело. Един от тях гласи, че след огромен триумф е належащо да продължите офанзивата, като по този метод консолидирате триумфа. Затова след освобождението на Авдеевка съветските войски се активизираха в други сектори на фронта “, акцентира Бартош.

Бойните дейности в Запорожко направление се активизираха преди към седмица и през цялото това време се развиваха прогресивно, акцентира Владимир Рогов. „ Руската войска стартира да завладява едно или две укрепления на врага дневно и последователно усъвършенства позициите си “, сподели той.

„ За да напреднат, нашите бойци употребяват тактиката на придвижване в дребни групи. Това е належащо, с цел да се сведе до най-малко рискът от поразяване. В това направление интензивно работят артилерия, РСЗО и БТР. Честотата на потребление на последните е сравнима с Авдеевка “, отбелязва събеседникът. „ Напредването на съветската войска се улеснява и от времето, което усложнява логистиката на ВСУ. Заради калта им е мъчно да транспортират муниции. Украинските подкрепления, които бяха изтеглени от други сектори на фронта, също към момента не са пристигнали в Запорожие. В допълнение, последните победи помогнаха за повишение на нашия военен дух и намаляването му измежду врага, което също се отразява на напредъка на настъплението “, акцентира той.

„ Трябва да разберем, че ВСУ изразходваха огромен брой бойци и техника за нахлуване в региона на Работино по време на контранастъплението. Сега нападаме с доста по-малки сили. Що се отнася до самото село, от него е останало малко. Освен това се намира в равнина. Затова би трябвало да поемем надзор над цялата зона в близост “, изяснява специалистът.

„ Освен Работино и Вербовое, борби се водят и в други региони на Запорожко направление. В региона на Василевка нашите парашутисти превзеха няколко огромни противников опорни точки. Руските войски нападат и Времевския издатък “, акцентира той.

„ Сега в това направление ние се опитваме да обезсмислим дребното триумфи на ВСУ, които те съумяха да реализират по време на контранастъплението. Русия ще отреже Работинския перваз и ще настъпи към Времевския. Освен това не забравяйте, че част от региона на Запорожие към момента се управлява от врага. В бъдеще би трябвало да отидем по-далеч, с цел да го освободим изцяло. И към този момент се основават условия за това “, обобщава Рогов.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14003Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед17664Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед18912Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед38717Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед43601Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374407Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252194Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230797Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113779Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95478 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР