След като публично изразиха позицията си срещу избора на бившия

...
След като публично изразиха позицията си срещу избора на бившия
Коментари Харесай

Десни партии искат БНБ да не одобрява нов пост за Стоян Мавродиев

След като обществено показаха позицията си против избора на някогашния ръководител на КФН Стоян Мавродиев за член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на Българската банка за развиване, пет десни партии изпратиха особено писмо до подуправителя на Българска народна банка и началник на ръководство " Банков контрол " Димитър Костов. Става въпрос за ДСБ, Зелените, ДЕОС, " Да, България " и Български земеделски народен съюз, които желаеха от Костов да не утвърждава новото предопределение на Мавродиев.

Аргументите не са доста по-различни, откогато петте партии оповестиха позицията си за пръв път - Мавродиев се е провалил като управляващ КФН, допускайки " незаконната скица КТБ " и " загуби за обществото за над 4 милиарда лв. ", бил и " прочут специалист в даването на услуги за основаване на офшорни компании и сметки ", а настрана името му било обвързвано с Евелин Банев-Брендо. Набива се на очи и обвиняването, че някогашният началник на КФН е показал погрешни сведения, с цел да употребява кредитна карта с по-ниска преференциална рента, което е установено и от Софийска градска прокуратура, звено " Антикорупция " по произвеждане № 7216/2015 година

Ако Българска народна банка утвърди Мавродиев, то ще абдикира под политически напън от основата си функционалност за благонадежден поръчител за стабилността на банковата система, считат десните партии отвън Народното събрание.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР