След като прекрати всички международни форуми в Украйна и Русия,

...
След като прекрати всички международни форуми в Украйна и Русия,
Коментари Харесай

Изхвърлиха руските отбори и от волейбола

След като приключи всички интернационалните конгреси в Украйна и Русия, Управителният съвет на Европейската конфедерация (CEV) удостовери публично, че всички съветски и беларуски национални тимове, клубове, спортисти и длъжностни лица нямат право да вземат участие в каквито и да било надпревари по волейбол, плажен волейбол и снежен волейбол до второ разпореждане.

Така отборите на Динамо (Москва), в които се изявяват капитаните на националните тимове на България Цветан Соколов и Елица Василева, както и Зенит (Санкт Петербург), Динамо (Казан), Локомотив (Калининград) и Зенит (Казан), ще отпаднат от Шампионската лига и Купата на ЦЕВ. Това ще отвори пътят да останалите тимове към идващите етапи.

Освен това, всички членове на националните федерации на Русия и Беларус се изключват от съответните им функционалности в органите на CEV до последващо разпореждане.

" При тези невиждани условия европейското волейболно семейство се надява обстановката да се усъвършенства, с цел да може волейболът да се завърне на сцената, с цел да извърши своята роля и задача да сплотява хората в духа на феърплея, другарството и взаимното почитание ", написаха от CEV.

Вчера Евролигата по баскетбол направи същото с отборите си, ФИФА и УЕФА също не закъсняха с решението си. Санкции за съветски и беларуски тимове пристигнаха и от страна на Световната федерация по ръгби.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР