След като поздрави Възраждане за резултатите им от изборите на

...
След като поздрави Възраждане за резултатите им от изборите на
Коментари Харесай

Радев към Възраждане“: И опозицията има отговорности

След като поздрави " Възраждане " за резултатите им от изборите на 2 април, президентът Румен Радев стартира консултациите с третата политически мощ в 49-то Народно събрание, с думите: Видно е, че с всеки избор вашата парламентарна тежест пораства, само че пораства и вашата отговорност .

Пред този парламент има значими задания, както изясни президентът и уточни, че чака от 49-то Народно заседание да одобри бюджет . Дори и опозицията има роля и всяка политическа мощ би трябвало да даде своя принос, сподели още Румен Радев. 

Според него този парламент има да наваксва доста несвършена работа, наследена от предходните парламенти. Той се поинтересува по отношение на позициите на " Възраждане ", има ли смяна в някои техни тези и какъв брой считат, че би трябвало да работи законодателният орган.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов го опроверга още с първото изречение - партията му не е заявявала, че ще е съпротива в 49-то Народно събрание. Ние сме подготвени да управляваме, посочи той . Закъснели сме с бюджета, счита още Костадинов, като за него най-важно е точно да се одобри макрорамката за годината. Все още няма нищо черно на бяло като закони от страна на ГЕРБ и ПП/ДБ и в действителност първите законопроекти били още веднъж импортирани от страна на неговата партия.

Да не се подменя волята на българския гласоподавател , настоя водачът на Възраждане и настоя да се организира референдумът за опазване на българския лев. Той изрече опасения, че се прави опит референдумът да се замете под килима. Подмяната на волята на гласоподавателите ще е държавен прелом, съгласно Костадин Костадинов. Затова и групировката не схваща за какво въобще ще се прокарват законите за Еврозоната.

Трябва да приказваме за целите на България , по думите му. За групировката е значимо да стоим оптимално настрана от войната в Украйна. Важно е в последна сметка да има политическа непоклатимост, въпреки и не всяка цена, съобщи Костадинов.

Костадинов разкритикува служебното държавно управление в лицето на Атанас Пеканов, който не направил нищо, с цел да извърши волята на предходния парламент по предоговаряне на Плана за възобновяване и устойчимост и уговорката за въглишните централи . До края на април Румен Радев чака да има изясненост за предоговаряне на уговорките за въглищните централи, а Министерство на енергетиката непрестанно работело по тематиката, съгласно президента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР