След като отпразнувахме националния ни празник, реших да поразсъждавам на

...
След като отпразнувахме националния ни празник, реших да поразсъждавам на
Коментари Харесай

Журналистка: Андреа срина БНТ!

След като отпразнувахме националния ни празник, взех решение да поразсъждавам на тематика какво е то национализъм и има ли почва у нас. Това написа в коментара си за " Телеграф " журналистката Деси Цонева. Ето какво още мисли тя:

Повечето българи се сещаме за любовта към родината единствено по мотиви, или когато би трябвало да се потвърждаваме пред някой чужденец какъв брой сме велики. Общо взето байганьовщината е по-силно изразена каточе ли. Като минем по улица цялата в дупки, или не добре поддържана постройка, нечистотия и безсистемно разпилян отпадък, много постоянно си споделяме “българска му работа ". Преди години, когато за първи път четох Народопсихологията на Иван Хаджийски, някак си доближих до извода, че ние българите сме доста необичайно племе. Един от изводите, които си направих е, че за нас “не е значимо на мен да ми е добре, а на съседа да му е зле " … Някак си няма никакво обединяване и предпочитание да вършим нещо градивно дружно за родината. Въпреки че в последно време има първи проблясъци на дружност. Хората започнаха сами да си чистят парковете, има доста акции за подкрепяне на по-онеправданите, пенсионери, дечица. Но отново по мотиви се случват, нормално. Защото по празниците сме най-силни! С чаша ракия в ръка изключително, с мезенце на масата, най-обичаме България и близък!

Та като приказваме за родното, няма по какъв начин да не споделя и нещичко за Българска национална телевизия. След стартирането на Андреа Банда Банда като водеща на вечерното им шоу, стана заплашителен скандал! Хора от цялата страна изляха безчовечен хейт върху дамата. Сред квалификациите им бяха некадърна, връзкарка, не става за нищо, лековата и какво ли още не. Този път обаче измежду неприятните мнения хубави съвсем нямаше и някак всеобщото мнение беше, че от Българска национална телевизия са позволили голяма неточност. Заглавието, което ме удари в земята беше “БНТ удари дъното "! Представям си по какъв начин се усеща благата Андреа. Със сигурност не и е добре…

Та от една Андреа на друга Андреа. Фолкпевицата този път. Има няма и вземе, че избухне с някое жалко изявление. Този път дамата сподели, че в Америка и по света като цяло, знаели единствено нея и Азис. Доста самоуверено и безумно изявление. Но нали би трябвало да подсещаме за себе си. Освен с голота, и с някой изцепка от рода…

А другояче, чакаме пролет и ротация….

И поздравления за Ирен Дикова, която съумя да се качи на подиума и да развее българското знаме, откакто се показа ужасно на съревнование по ски за трансплантирани хора. Наистина страховит дух, техника и усмивка! Браво, Ирен!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР