След като откритата през 2007 г. отсечка от АМ „Тракия“

...
След като откритата през 2007 г. отсечка от АМ „Тракия“
Коментари Харесай

Отново вълни на АМ "Тракия": Какво е състоянието на отсечката Стара Загора-Карнобат?

След като откритата през 2007 година права от Автомагистрала „ Тракия “ от Чирпан до Стара Загора сега действително се строи още веднъж, талази към този момент има и при най-скоро откритата права – тази от Стара Загора към морето.

Открита през 2012 година правата на Автомагистрала „ Тракия “ сред Стара Загора и Карнобат е най-новата част от аутобана.

8 години след откриването й лентата, по която се движат камионите към този момент е на талази, а ремонтите на повърхностния пласт не могат да прикрият хлътналите сектори и люшкащите се тирове и коли.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента автомагистрала „ Тракия “ е прекратена и тече главният ремонт на откритата през 2007 година права Чирпан - Стара Загора, станала печално известна с вълните си. Но дали е тъкмо ремонт или единствено 14-години по-късно, автомагистралата на процедура се строи още веднъж?

Образуващите се талази по 8-годишния сектор от Стара Загора към морето подсказват, че и най-новата права е за ремонт.

Снимка: btvnovinite.bg

Експертите Владимир Канев и Снежана Ангелова са част от консултантската компания, наета от страната, когато последната права на Автомагистрала „ Тракия “ от Стара Загора до Карнобат се строи с пари на европейската комисия по стратегия „ Транспорт “.

Снимка: btvnovinite.bg

„ При инспекциите на място, ние като екип със всичките експерти, бяхме задължени да проверим съблюдават ли се техническите условия. И ще дам един доста значителен образец по какъв начин те не се съблюдават. В техническите условия в контракта се споделя, че хумусният пласт, целият хумусен пласт би трябвало да се изземе, тъй като той първо е доста потребен и второ, в случай че остане не конфискуван и не бъде сменен, по-късно може да има проблеми – точно проваляне на самата пътна настилка “, изяснява Владимир Канев - инженер-физик и специалист по разбор на риска.

Снимка: btvnovinite.bg

В отчета четем, че част от материалите за основата са несъответствуващи, а потреблението им неприемливо, както и че „ не дава опция за постигането на нужните якостни качества на структурата “. Отбелязано е, че са положени „ пясъчен материал и паралелно с него скални маси с съществуване на валуни. Това е осъществяване не по план и е неприемливо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР