След като от август не се задържа много в България,

...
След като от август не се задържа много в България,
Коментари Харесай

Прокуратурата погна Домусчиев - slava.bg

След като от август не се задържа доста в България, а от септември върви слух, че ще има повече проблеми и от Божков с магистратите, Кирил Домусчиев беше погнат от прокуратурата. И то по сигнал на Агенцията за приватизация към държавното управление, на която - още веднъж през септември, се навърши една година, откогато компания на шефа на КРИБ дължи към 60 млн.лв. за неизпълнени отговорности по покупката на Българския морски флот. А същото сдружение имаше солидни задължения и към Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт за милиони лева, както към този момент сме разказвали към годишнината. Това, че в деня на конфликта си с прокуратурата Домусчиев се опита да показа среща с работодателите за полемика по бюджета на София като негова персонална с кмета на града и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова няма да му помогне. Още повече, компанията по разчистване, в която има съдружничество два пъти през последните месеци беше санкционирана от Столичната община за несъблюдение на отговорности, а при трета глоба следва лишаване на концесията.

Софийската районна прокуратура (СРП) е образувала досъдебно произвеждане за заличаване и разваляне на ипотекирано или заложено имущество във връзка със градежа на новата постройка на Нова тв, оповестява Капитал.

Става дума за разрушена постройка, която е била възбранена в интерес на страната. На нейно място се строят новите офиси на Нова телевизия.

В началото на годината малкия екран беше продадена от братята Кирил и Георги Домусчиеви на United group. По информация на Капитал новата постройка е била коментирана като допустима част от договорката, дружно със закупена наскоро техника. От Адванс пропъртис обявиха, че "новостроящата се постройка не е част от договорката за прекачване на 100% от дружествените дялове на Нова Броудкастинг Груп ЕООД ". От компанията обявиха, че постройката е била разрушена преди върху нея да бъде наложена забрана от съда.

Разследването, което е било предоставено в края на предходната година на столичното 8 РПУ, е формирано по сигнал на Агенция за обществените предприятия и надзор (АППК, преди - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол). От АППК разясниха, че са изпратили сигнал до Софийската районна прокуратура на 21 октомври 2020 година, с който е поискано "извършването на инспекция по отношение на съществуването на непозволено държание по отношение на унищожаването на възбраненото в интерес на АППК имущество ". В АППК са били известени от СРП на 8 декември, че формирано наказателно произвеждане. От АППК са поискали от Софийския апелативен съд също да сезира способените органи "предвид откритото в признатата по делото експертиза предписание с възбранен неподвижен парцел. " През януари 2020 година Софийският апелативен съд удостовери серия от възбрани и запори наложени по искане на АППК, с които бяха наложени възбрани на девет здания и имот от 40 декара в столичния квартал Искър, благосъстоятелност на капиталовия холдинг на братя Домусчиеви "Адванс пропъртис ". Поводът са претенциите на страната против Домусчиеви за дължими неустойки по приватизационния контракт на "Български морски флот ". Беше натрапен и запор на акции.

През лятото на същата година "Адванс пропъртис " желаеха от Софийския апелативен съд да вдигне част от възбраните с мотив, че е налице така наречен свръхобезпеченост, защото цената на имуществото, което е възбранено в интерес на страната надвишава размера на претенциите на страната. Съдът назначи експертиза, която трябваше да оцени цената на обезпеченото имущество - терен, здания и акции.

По време на правосъдно съвещание, на което са изслушани движимостите лица излиза наяве,

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР