След като обвини за голямото замърсяване на плажове със суров

...
След като обвини за голямото замърсяване на плажове със суров
Коментари Харесай

Бразилия обвинява различни компании, главно гръцки, за голяма екокатастрофа

След като упрекна за огромното замърсяване на плажове със недопечен нефт един транспортен съд от Гърция, държавното управление на Бразилия уточни още 4 огромни танкера, които може да са виновни, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
" Маран Аполо ", " Маран Либра ", " Минерва Александра " и " Кап Пемброук " са имената на другите 4 плавателни съда, които може да са изпуснали недопечен нефт в морето.
В продължение на два месеца, на плажове в североизточната част на Бразилия от време на време изплуват петна петрол, които се полепват по скалите, пясъка и морското дъно. Първоначално Бразилия упрекна за това танкера " Бубулина ", който плава под гръцки байрак и е благосъстоятелност на " Делта Танкерс ".
" Маран Аполо " и " Маран Либра " са два големи танкера, способни да придвижват до 300 000 тона недопечен нефт. И двата са благосъстоятелност на гръцката компания " Маран Танкерс Мениджмънт ". Според информацията, двата великански кораба са заредили нефт във Венецуела и са минали около крайбрежията на Североизточна Бразилия.
" Минерва Александра " е танкер от категория " Афрамакс ", кадърен да придвижва към 100 000 тона недопечен нефт. И този транспортен съд е благосъстоятелност на гръцка компания - " Минерва Марин " ООД. Той е натоварил нефт на едно от американските пристанища в Мексиканския залив и е отплавал за Азия.
" Кап Пемброук " е танкер от категория " Суецмакс ". Капацитетът му е 156 000 тона недопечен нефт. В последните месеци е направил доста курсове сред Северна и Южна Америка. Собственост е на белгийската компания " Юронав НВ ".
От " Минерва Марин " и " Юронав " не разясниха обвиняванията.
От август до октомври огромни петна недопечен нефт замърсиха редица плажове в Бразилия. Властите оповестиха, че нефтът е умъртвил десетки животни, а някои от доброволците, които чистили замърсяването без нужната екипировка, са се разболели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР