След като няколко знаменити произведения на изкуството станаха обекти на

...
След като няколко знаменити произведения на изкуството станаха обекти на
Коментари Харесай

Шолц за атаките срещу произведения на изкуството: Не ми харесва


След като няколко популярни творби на изкуството станаха обекти на набези от климатични деятели, немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 съобщи през вчерашния ден, че съгласно него тази форма на митинг е неправилна, съобщи ДПА.

" Признавам си, че не ми харесва да виждам по какъв начин творби на изкуството са заливани с багра или със чорба ", посочи Шолц на партийна конференция на предвожданата от него Германска социалдемократическа партия.

През последните седмици творби на изкуството, намиращи се в музеи в Берлин, Лондон, Рим, Амстердам и в други европейски градове, бяха атакувани с доматени супи, картофени пюрета и алена багра от климатични деятели, които желаят по този метод да привлекат вниманието на държавните управления на обособените страни към изказванията си, че над човечеството е надвиснала климатична злополука.

Шолц прикани, че деятелите би трябвало да помислят за подобаващи способи, по които да показват убежденията си. Той посочи, че като се залепват за пътната настилка и като блокират трафика, те реализират тъкмо противоположното на това, което желаят.

" Мисля си, че хората, които чакат в тапите изобщо не потеглят да мислят за съображенията на стачкуващите, а вместо това са изцяло вбесени от протичащото се. По тази причина считам, че сходна форма на митинг не е добра концепция ", безапелационен бе канцлерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР