След като новият кабинет на Полша уволни шефовете на обществените

...
След като новият кабинет на Полша уволни шефовете на обществените
Коментари Харесай

Рокадите в обществените медии в Полша: Какво предстои след обявената реформа от властта?

След като новият кабинет на Полша уволни шефовете на публичните медии, някои чиновници не знаят дали няма да ги последват. Доналд Туск разгласи промени, чиято цел е малкия екран, радиото и осведомителната организация на страната да станат по-балансирани. 

Това излага на стрес хората, които просто желаят да си правят работата, и които не виждат причина да се поддават на властта. Факт е, че обстановката е тежка. Хората се поддържат. Някои са по-добре, други - по-зле.
Самуел Перейра, някогашен началник на TVP

Привърженици на спряната телевизия излязоха на митинг и част от тях нахлуха в постройката на TVP дружно с някогашните ръководещи от " Право и правдивост ". 

Защитете великата полска телевизия допустимо най-добре. Как работи това държавно управление? Превзема медиите по хулигански метод. Какво е това? Свободна тирада ли? Това е прелом.
Анна Маховска, протестираща

Други обаче не са съгласни с това мнение. И считат, че малките екрани като TVP са били употребявани от досегашната власт.
Зрителите на TVP Info бяха манипулирани в продължение на години. Манипулациите са потвърдени и разказани от медийни откриватели и учени, а това, което TVP сподели, стана предмет на доста магистърски и докторски дисертации.
Патрик Михалски, публицист от Wirtualna Polska

Новите ръководещи упорстват за промени в работата на публичните медии.

TVP спря да се излъчва, спря да демонстрира агитация и ненавист. Можем да го кажем ясно - ние не поемаме надзор над TVP, а я възвръщаме и я връщаме на поляците. Както обещахме на изборите на 15 октомври.
Адриан Витчак, народен представител от Гражданска платформа

Магдалена Ходовник, Euronews: " Промяната в управлението и профила на публичната медия не беше изненада - ръководещите го оповестиха от дълго време, само че разногласието сред двете страни сигурно ще продължи. "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР