След като ни запозна с изцяло новото си пазарно предложение за

...
След като ни запозна с изцяло новото си
пазарно предложение за
Коментари Харесай

Новият Citroen C5 Aircross ще минава 60 километра на ток

След като ни срещна с напълно новото си пазарно предложение за Европа- C5 Aircross, сега Citroen разкрива детайлности и за някои от най-интересните технологични елементи, с които ще се предлага колата при дебюта си на пазара по-късно през тази година.

С съществени габарити дължина 4.5 метра, височина 1.67 метра и широчина 1.84 метра, междуосие от 2.73 метра и 23 см разстояние от пътя, C5 Aircross ще се предлага в две бензинови- PureTech 130 и PureTech 180, и три дизелови- BlueHDi 130, BlueHDi 130 и BlueHDi 180, модификации, а според от версията, интегрираната предавателна кутия ще бъде шестстепенна механична или осемстепенна автоматизирана.

Към края на идната година ще станем свидетели и на пазарното лансиране на неговата plug-in хибридна версия (PHEV) на Citroen C5 Aircross, която ще бъде първата по рода си за Citroen като цяло и ще предложи възможност за изминаването на 60 километра в чист електрически режим.

По отношение на бордовите системи, новият Citroen C5 Aircross ще се предлага с 8-инчов, сензитивен на досег екран, с помощта на който ще се осъществява контрола на по-голямата част от подсистемите на колата. Благодарение на системата Mirror Screen Function с поддръжка на Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink, потребителите ще могат да работят и използват приложенията на своя смарт телефон директно от бордовия екран. При приложимост на мобилен телефон, поддържащ технологията Qi, същият ще може да бъде презареждан безжично след слагането му в специалното поделение в предната част на средната подпора.

Всеки представител на C5 Aircross ще бъде оборудван със Citroën Connect Box със SOS & Assistance функция, която дава обещание геолокация и помощ при пътен случай напълно безплатно и без абонамент. Системата е в състояние да извести автоматизирано или след натискането на самостоятелен SOS бутон екип при положение на нужда от бърза помощ или Double Chevron бутона при потребност от специализирана асистенция.

Интересна система при C5 Aircross ще бъде бордовата камера ConnectedCAM Citroën, която освен за запис на гледки от поредното пътуване, ще може да бъде употребена и като видеорегистратор при положение на пътен инцидент. Записите от камерата- фотоси и видео, ще могат да бъдат синхронизирани с мобилен телефон, както и оповестени в социалните медии.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР