След като миналата седмица отпътуваха общо 40 контейнера с отпадъци

...
След като миналата седмица отпътуваха общо 40 контейнера с отпадъци
Коментари Харесай

Връщаме на Италия и последните 25 контейнера с отпадъци

След като предходната седмица отпътуваха общо 40 контейнера с боклуци - 20 от пристанище Варна и 20 от пристанище Бургас, през днешния ден се товарят и последните 25 контейнера за връщане назад в Италия.

С това се завършва процедурата по реекспорт на общо 127 контейнера от пристанище Варна и 20 контейнера от пристанище Бургас, обект на противозаконен транспорт на боклуци от Италия за България, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

Припомняме, че противозаконните транспорти бяха установени през януари. Тогава беше открито, че съгласно съпровождащите транспорта документи контейнерите би следвало да съдържат боклуци от пластмаса и каучук.
Връщаме на Италия още 20 контейнера с боклуци На пристанище „ Варна-Запад “ остават още 25 от общо 127 контейнера с отпадък
При отварянето на контейнерите е установено, че отпадъците са нечисти от други материали до степен, която предотвратява оползотворяването на отпадъците по екологосъобразен метод.

След определяне на противозаконните транспорти министърът на околната среда и водите Емил Димитров сезира италианските способени органи и насочи искане за реекспорт на отпадъците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР