След като миналата година се завръща от преход в Гренландия,

...
След като миналата година се завръща от преход в Гренландия,
Коментари Харесай

Ще стане ли Прийт Чанди първата цветнокожа жена, достигнала сама до Южния полюс?

След като предходната година се завръща от преход в Гренландия, Прийт Чанди има леко измръзване на носа. " Спомням си по какъв начин някой ми сподели, че в никакъв случай до момента не е виждал сходно пострадване при човек с моя цвят кожа. Аз съм азиатка - не съм обликът, който хората чакат да видят там ", споделя тя пред " ".

По-късно този месец Чанди - 32-годишна физиотерапевтка от армията, се надява да стане първата цветнокожа жена, която приключва независим преход през Антарктида до Южния полюс. По време на пътуването от над 1100 км, което би трябвало да й отнеме към 45 дни, тя ще се сблъска с рисково ниски температури от - 50°C, мощен вятър и снежни стихии, до момента в който дърпа шейна, тежаща към 95 кг.

През последните седмици тя тренира, като дърпа тежки гуми по улиците към дома си в покрайнините на Дерби, с цел да се приготви за тегленето на 2-метровата шейна, която ще носи цялата й храна и съоръжение през Антарктика. Всичко това непрестанно стопира любопитните погледи на инцидентните минувачи в английския град, несъмнено.

Прийт Чанди ще отлети за Чили на 7 ноември и се надява да поеме на 21 ноември на похода си към Южния полюс, в случай че времето го разрешава. Когато се завърне, тя възнамерява да сътвори авантюристичен фонд, с който да оказва помощ на повече дами да финансират експедициите си и споделя, че е удовлетворена да види смяна в област, която нормално е била доминирана от мъжете.

Вижте повече за Прийт Чанди в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР