След като мечка нападна жена край Белица, бе издадена заповед

...
След като мечка нападна жена край Белица, бе издадена заповед
Коментари Харесай

След нападението на мечка край Белица: В района има около 4

След като мечка атакува жена край Белица, бе издадена заповед за нейния отстрел. Кметът на града пък акцентира, че това няма да се случи.

От Югозападно държавно дружество подчертаха, че не кметът взима това решение, само че е доста евентуално да не се случи отстрелът на животното, най-малко не незабавно.

„ Нашите експерти са на терен и се прави обиколка на региона. Няма открито придвижване на мечката, само че са открити стъпки. Иначе тази околност е естественото местообитание на кафявата мечка “, сподели инж. шефът на Югозападно държавно дружество Дамян Дамянов.

Именно той и шефът на ловното стопанство в Белица ще решат ориста на мечката.

Началникът на Отдел " Ловно стопанство " към Изпълнителна организация по горите Юлиян Русев пък считам че още един случай може и да не последва: „ Нападнат човек има ли, след това рядко се случва да има втори “.

В региона има към 4 мечки, като те се движат непрекъснато, а камери непрекъснато наблюдават какво се случва, с цел да може да се откри тази, която е нападнала, изясни шефът на Парка за танцуващи мечки Димитър Иванов.

Той счита, че мечката инцидентно е била изплашена от събиращите гъби хора.

" Вероятно животното се е отдръпнало в гъстата част на района през дневната част на деня, с цел да избяга от хората, само че в този миг човек е бил покрай нея и тя се е стреснала ", сподели той.

Според него би трябвало първо да се направи всичко допустимо да се избави мечката, като се подплаши.

Дамянов пък изясни, че в действителност може да има нападателни мечки, само че тази надали е такава, тъй като в случай че беше от този вид потърпевшата жена може би нямаше да оцелее.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР