След като лятото е далечен спомен, време е да сменим

...
След като лятото е далечен спомен, време е да сменим
Коментари Харесай

Косата Ви е увредена? Ето как да я възстановите

След като лятото е отдалечен спомен, време е да сменим рутината по отношение на грижата за външния ни тип и да я съобразим с климатичните промени. Ако сте забелязали, че от известно време косата ви е изгубила блясъка и жизнеността си, в идващите редове ви предлагаме няколко метода да я възстановите. Ето ги и тях:

Правете терапия с витамини
Със сигурност знаете, че всеки витамин има изгоди за здравето. Но още един метод да възстановите косата си е да прибегнете до витаминни процедури. Така ще помогнете скъпите субстанции да подействат посредством нанасянето им непосредствено върху вашата коса. Ето и кои витамини можете да употребявате като част от вашата терапия: Витамин А подтиква растежа на клетките. С други думи, той може да предизвика и растежа на косата. Използването му подкрепя слабата коса и облекчава казуса с косопада.
Дефицитът на витамин B пък може да докара до загуба на коса. Прилагането му също ще подтиква растежа на косата. Може да помогне и при справяне с проблеми като плешивост. Витамин С е извънредно нужен за нашето тяло и той спомага за построяването на протеини (и по-специално – колаген). Той е един от структурните протеини на нашата коса. Витамин Е е различен витамин, който също предизвиква положителното здраве на косата, той обезпечава поддръжка за склонната към раздробяване коса. Можете да ги употребявате непосредствено, под формата на домашни маски за коса.

Променете рутината си за грижа за кожата
Ако желаете да запазите косата си здрава за по-дълго, преминете към по-нежна рутинна грижа. Направете си малко изследване, преди да закупите своя шампоан, еликсир, масло и серум. Измиването и кондиционирането на косата са основата на всяка добра грижа за косата. Уверете се, че купувате артикули, които не съдържат сулфати, парабени, алкохоли, оцветители и изкуствени аромати.
Избягвайте да взимате първото, което ви попадне. Мийте косата си постоянно, с цел да се отървете от мръсните натрупвания, себума и мъртвите кожни кафези. Можете да употребявате надълбоко измиващи артикули, благодарение на които да възстановите повредената коса. Те съдържат по-мощни съставки и изискват по-дълго време, с цел да подействат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР