След като лекари спасиха живота на дете със заседнал зъб

...
След като лекари спасиха живота на дете със заседнал зъб
Коментари Харесай

Как лекари спасиха живота на дете със заседнал в трахеята зъб

След като лекари избавиха живота на дете със затънал зъб в трахеята, медици приканиха родителите да държат на недостъпни места дребни играчки, които се разглобяват.



Петокласник прекара 2 дни в реанимация поради затънал зъб, само че към този момент е добре и е изписан за домашно лекуване. Случаят е доста необичаен, защото момчето е живяло по този начин близо две седмици. Майката е разказала, че зъбът е паднал по време на сън и детето го е глътнало. Родителите се усъмнили, че нещо не е наред, едвам откакто момчето стартира да подвига температура. Лекували го с антибиотици, само че тя не спадала. Личният доктор назначил рентгеново проучване и на фотографията се видял зъбът. От него се е развила зараза на дихателните пътища, което изяснява нарасналата температура.

Майката ни сподели, че детето е имало зъб, който се е клатил. Вечерта, до момента в който е спял, се е задавил. Помислили, че го е глътнал, само че в следствие се оказало, че не е тъкмо по този начин, доктор Рафаил Елефтеров в ефира на „ Здравей, България ”.

Чуждите тела в горните дихателни пътища понижиха през последните години. Здравната просвета на българина се увеличи доста. Зъбът въобще не е дребен, разясни доцент Даниел Петков, шеф на УНГ – УМБАЛ- Бургас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР