След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC)

...
След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC)
Коментари Харесай

Ръководителят на MicroStrategy предлага да се отпускат заеми, обезпечени с Биткойн

След като Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) утвърди търговията с варианти за Биткойн ETF на BlackRock, полемиките за доходността от водещата криптовалута още веднъж се разпалиха.

В скорошен подкаст ръководителят на MicroStrategy Майкъл Сейлър предложи подкрепяните от държавното управление американски банки да оферират заеми в щатски долари против BTC като поръчителство, което да разреши на притежателите да получават рентабилност, като в същото време резервират активите си.

Тази тактика нарежда компанията, която неотдавна набра $1.01 милиарда за закупуване на повече Биткойн , да се възползва от нарасналата рентабилност с помощта на притежаваните от нея 252,220 BTC.

Въпреки това Сайфедин Аммус, създател на книгата The Bitcoin Standard, изрази песимизъм по отношение на устойчивостта на сходни модели на кредитиране, предупреждавайки, че те могат да доведат до банкрути като тези на Celsius и BlockFi.

Той означи, че на тези системи им липсва непоклатимост без заемодател от последна инстанция и те зависят в огромна степен от догатката, че американският $ ще остане мощен. При продължаващите полемики за дедоларизация бъдещето на $ е нестабилно.

Главният изпълнителен шеф на Custodia Bank Кейтлин Лонг допусна, че отпущането на заеми с Биткойн в съответствие 1:1 е задоволително, само че всичко над това посочва за риск от несъстоятелност. Благодарение на приема на водещата криптовалута акциите на MicroStrategy доста изпревариха главните софтуерни компании и S&P 500.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР