След като китайската общественост започна да бойкотира H&M и Nike,

...
След като китайската общественост започна да бойкотира H&M и Nike,
Коментари Харесай

Големи брандове изчезнаха от картата на Китай 

След като китайската общност стартира да бойкотира H&M и Nike, магазини на огромните марки започнаха да изчезват от картата на Китай. Марки като H&M, Nike, Burberry, Adidas и Converse показаха терзания, че китайските управляващи употребяват уйгурски мюсюлмани като робска мощ за събиране на памук в района Синцзян. Това заяви Global Times.

Според китайските влазсти обаче, изказванията са погрешни и беше проведена акция в поддръжка на локалния производител под хаштага „ Подкрепям памука от Синцзян “. Освен това компанията майка на верига търговски центрове в столицата на Ундзи Синцзян - Wuikatimes, в която се обитава магазин H&M, изиска марката да се извини на хората от Синдзян. В отговор на коментар от консуматор, призоваващ комерсиалния център да затвори магазина H&M, администрацията отговори: " Ще го създадем на следващия ден. "

От през днешния ден онлайн магазините на няколко от известните западни марки бяха блокирани на територията на Китай. Въпреки че физическите магазини остават отворени, такситата отхвърлят да взимат хора пътуващи до тях. Вместо това Китай промотира локални производители и марки облекла.

Също по този начин бе обявено, че външните министри на Европейски Съюз са се съгласили за включването на четирима китайски жители и една организация в санкционния лист. Те са упрекнати в нарушавания на човешките права по отношение на преследването на уйгурски мюсюлмани.

На 22 март Китай наложи строги наказания против Европейски Съюз в отговор на „ вести “ за правата на индивида, които Китай нарушава в самостоятелния регион Синцзян. Санкциите засегнаха 10 лица и четири организации от Брюксел.

В началото на март институтът Newlines написа, че китайските управляващи са нарушили всяка от възбраните на Конвенцията на Организация на обединените нации за попречване на закононарушението геноцид, тъй че това, което се случва с мюсюлманските уйгури и други мюсюлмански малцинства в региона на Синцзян, може да се смята за заличаване. Това е първият път, в който недържавно дружество проучва обвиняванията против Китай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР