След като Илон Мъск и Джеф Безос оповестиха плановете си

...
След като Илон Мъск и Джеф Безос оповестиха плановете си
Коментари Харесай

Първоаприлска шега: Корабът Сигнус ще лети до Луната още този месец!

След като Илон Мъск и Джеф Безос оповестиха проектите си за тежкотоварни ракети, а Мъск даже отиде по-далеч и даде обещание туристически полет до Луната през 2018 година, частната компания Орбитал реши да не изостава от трендовете и се включи в лунната конкуренция.

Космическият транспортен съд “Сигнус ”, който трябваше да лети още през март, само че стартът беше отсрочен към средата на април, ще се скачи с “Международната галактическа станция ” и ще достави потребен товар, както е планувано по проект. Но откакто багажът бъде разтоварен, “Сигнус ” няма да бъде потънал в атмосферата, както се правеше до неотдавна. Вместо това той ще бъде презареден с гориво, ще бъдат поставени научни опити (в това число биологични!) и ще се насочи към Луната!

Изпращането към Луната ще стане по същия метод, по който Индия изпрати уред към Марс през 2013 година – посредством многократни обиколки към Земята, при които ще бъде издигнат апогеят с едно финално проникване по транслунна траектория.

Това ще бъде единствено началото. Ако полетът бъде сполучлив (а нямаме подозрения за какво да не бъде), още до края на актуалната 2017 година до “Международната галактическа станция ” може да бъде изпратен специфичен модифициран “Сигнус ” с животоподдържащи системи и тогава двама от астронавтите на станцията ще се прекачат към него, с цел да извършат пилотирано облитане на Луната!

Живеем във вълнуващи времена – не се и съмнявайте! Само допреди няколко месеца доста от галактическите запалянковци се чудиха дали човек въобще е стъпвал на Луната, а внезапно толкоз доста частни компании дадоха обещание ново скокообразно и стремглаво развиване в пилотираната стратегия. Нямаме никаква причина да се съмняваме, че в случай че човек се насочи до Луната още тази година, до края на десетилетието можем да сме очевидци и на пилотирана експедиция към Марс.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР