След като Европейския съюз беше признат за виновен в осигуряването

...
След като Европейския съюз беше признат за виновен в осигуряването
Коментари Харесай

Сух режим v 2.0: Как ще се отразят митата върху европейското вино на търговците в САЩ

След като Европейския съюз беше приет за отговорен в обезпечаването на непозволена държавна помощ за аерокосмическата компания Airbus, президентът на Съединени американски щати наложи поредност от наказателни мита. Сред тях е и налог от 100% върху вноса на европейски виновност, което от промишлеността беше несъмнено като възобновяване на Сухия режим.

Разбира се, представителите на европейските винопроизводители приканиха митото да бъде отстранено, а търговците на алкохолната напитка показаха, че то ще унищожи бизнеса им. То идва откакто косвеният налог върху виновността към този момент беше повишен. " Без да пресилвам мога да кажа, че препоръчаният данък ще е най-голямата опасност за алкохолната промишленост от Сухия режим от 1919 година ", разяснява ръководещият съучастник в Tribeca Wine Merchants Бенджамин Анеф пред BBC.
 Китай и Русия могат да
Китай и Русия могат да " спасят " Европа от американските мита върху виното

Това считат специалисти

Съединени американски щати годишно внася вино от Европа на стойност над 5 милиарда евро. Още през октомври върху този внос беше наложено мито от 25%, след отсъждането на Световната комерсиална организация против Европейски Съюз. И до момента в който през последните три месеца търговците в Съединени американски щати съумяха да понесат удара, концепцията за увеличение на митото със 100% заплашва да се трансформира в причина за всеобщи банкрути и загуба на хиляди работни места.

Ако новата ставка на косвения налог влезе в действие, това ще усили цената на една бутилка повече от два пъти и ще направи множеството европейски виновност прекомерно скъпи, с цел да си костват вноса. " Тези мита имаха за цел да се трансфорат в наказателна мярка против европейските страни, само че вместо това удрят грубо дребния бизнес в Съединени американски щати, американските служащи и американските консуматори ", разясниха от основания в Ню Йорк вносител на виновност Field Blend Solutions.
 Как наподобява промишлеността на винопроизводството по света
Как наподобява промишлеността на винопроизводството по света

През 2019 година пазарът световно възлиза на 370 милиарда $

Други специалисти рационално акцентираха, че е " несиметричният метод " на администрацията на Тръмп е мощно оздачаващ. " Не става въпрос единствено за възходящите цени, а за въздействието от митата върху американския пазар и заетостта в страната ", сподели президентът на Националната асоциация на вносителите на алкохолни питиета Робърт Тобайъсън. " А за какво виното би трябвало да е изкупителна жертва за гражданските самолети? "

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че двете страни могат да стигнат до решение на проблема, само че и че няма мотив за паника от страна на вносителите, защото те могат да разчитат на локалното произвеждане. Той самият не употребява вино, а фамилията му има винарна във Вирджиния.
 Страните, произвели най-вече вино през 2018-а. Къде го пият най-често?
Страните, произвели най-вече вино през 2018-а. Къде го пият най-често?

Рекорден размер за последните 15 години, напълнени са 39 милиарда бутилки

Той обаче може би бърка. Дори и локалната промишленост се разгласи срещу мярката, макар че на доктрина митата сякаш пазят производството в страната вносител. От Калифорнийската асоциация на винопроизводителите акцентираха, че е доста евентуално мярката да докара до ответен удар от страна на Европейския съюз, което от своя страна ще намали продажбите им, без да накара американските производители да предпочетат локалните марки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР