След като днес Бенямин Натаняху обяви, че Израев е във

...
След като днес Бенямин Натаняху обяви, че Израев е във
Коментари Харесай

Първи реакции в света след новината за война в Израил

След като през днешния ден Бенямин Натаняху разгласи, че Израев е във война с Хамас, не закъсняха реакциите на международните водач.

Европейски Съюз осъжда недвусмислено офанзивите на Хамас против Израел, съобщи посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел, съобщи Франс прес.

" Следим с безпокойствие новините, идващи от Израел. Осъждаме недвусмислено офанзивите на Хамас. Това ужасяващо принуждение би трябвало да бъде прекъснато неотложно. Тероризмът и насилието не позволяват нищо ", съобщи Борел в обръщение в Екс. " Европейски Съюз показва солидарността си с Израел в тези сложни моменти ", добави той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също осъди остро офанзивите против Израел, осъществени от линията Газа, съобщи ДПА.

" Силно съдя безразборните, подхванати, против Израел и неговия народ тази заран за всяване на гнет и възникване на принуждение против почтени жители ", разяснява Мишел в Екс.

" В мислите си съм с всички жертви ", добави той и изрази солидарността на Европейски Съюз с израелския народ в този отблъскващ миг.

Германия също осъди изрично терористичните офанзиви, идващи от Газа против Израел, съобщи немският външен министър Аналена Бербок, съобщи Франс прес.
Тя сподели, че Германия е изцяло солидарна с Израел и с неговото право, обезпечено от интернационалното законодателство, да се пази против тероризма.

Германският канцлер Олаф Шолц изрази взаимност с Израел след масираната утринна офанзива на Хамас против еврейската страна, съобщи ДПА.

„ Хамас “ стартира война против Израел

" Ужасяващи вести досигат до нас от Израел ", съобщи Шолц.

" Дълбоко сме шокирани от ракетния обстрел от Газа и от ескалацията на насилието. Германия осъжда тези офанзиви на Хамас и застава на страната на Израел ", написа канцлерът в Екс.

Франция осъжда с най-голяма неотстъпчивост терористичните офанзиви против Израел, се споделя в изказване на френското министерство на външните работи.

Париж показва цялостната си взаимност с Израел и с жертвите на тези офанзиви и удостоверява още веднъж отхвърлянето на тероризма и привързаността си към сигурността на Израел, се споделя в изказването.

Френският президент Еманюел Макрон в изказване в Екс също осъди твърдо терористичните офанзиви, поразяващи в този момент Израел, които се правят в този момент, и изрази цялостната си взаимност с жертвите и с техните фамилии, съобщи Ройтерс.

Италия поддържа правото на Израел да се пази против бруталната офанзива, която се прави на нейна територия, пък се споделя в изказване на италианското държавно управление, съобщи Франс прес.

Рим осъжда с най-голяма неотстъпчивост терора и насилието, които в този момент се правят против почтени цивилни. " Терорът няма да надделее в никакъв случай. Ние поддържаме правото на Израел да се пази ", се споделя в изказването.

Англия осъжда ужасяващите офанзиви на Хамас против Израел, съобщи Франс прес, като се базира на изказване на английския външен министър Джеймс Клевърли.

" Англия ще поддържа постоянно правото на Израел да се пази ", добави министърът в Екс.

Испанският министър на външните работи Хосе Мануел Албарес също осъди офанзивите от линията Газа против Израел, които назова терористични и изрази солидарността на Испания с жертвите на това нахлуване, съобщи Ройтерс.

Украйна съобщи поддръжката си за Израел в нейното право да се пази и осъди твърдо терористичните офанзиви, които са в ход против еврейската страна, включително и изстрелването на ракети против цивилни в Йерусалим и Тел Авив, се споделя в изказване на украинското министерство на външните работи.

" Изразяваме нашата поддръжка за Израел в нейното право да се пази и да пази народа си ", се добавя в текста

Русия и Турция приканиха за въздържаност след офанзивите на Хамас против Израел, съобщи Франс прес.

" Ние сме в контакт с всички в този момент. С израелците, с палестинците и с арабите ", съобщи Михаил Богданов, заместник-министър на външните работи и емисар на Кремъл за Близкия изток и Африка.

Москва, която е близка по едно и също време и с Израел, и с палестинския лагер, съобщи, че е сюрпризирана от това утежняване на напрежението.

Египет предизвести за сериозните последици от ескалацията в Израел, съобщи Ройтерс. В изказване на египетското министерство на външните работи се приканва за оптималната въздържаност и за отбягване на излагане на цивилните на по-нататъшна заплаха.

Източник:
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР