"След като държавата се върна на гражданите, е време за

...
"След като държавата се върна на гражданите, е време за
Коментари Харесай

Андрей Вълчев: Време е за антикризисни мерки за социална защита на гражданите

"След като страната се върна на жителите, е време за антикризисни ограничения за обществена отбрана на жителите ", съобщи лидерът на листата във Врачанско на "Изправи се БГ! Ние идваме! " Андрей Вълчев.
"За страдание останалите водачи на листи с късмет за влизане в идващото 47 Народно заседание избягаха от спор, по тази причина ще споделя тук предложенията ни, които са съпроводени с ясни планове и може да подкрепите с №31 За Парламент:
- Запазване на добавките от 120 лева за пенсионерите и в бюджета за 2022 година и преизчисление на всички пенсии по отношение на осигурителния приход от 2020 година
- Помощ за първо, второ и трето дете, надлежно по 2000 лева, 3000 лева и 4000 лева
- Държавна поддръжка с 10 хиляди лева за фамилиите с второ и трето дете, в случай че родителите са работили и са се осигурявали в последните две години. Мярката би коствала 100 млн. лева
- Увеличаване на детските надбавки до 15 % от МРЗ, считано от 1 януари 2022 година
- Увеличаване на майчинските за втората година – равнене с МРЗ.
- Безплатни детски градини и ясли за всяко дете. Мярката би коствала 200 млн. лева годишно
- Увеличение на МРЗ, като за времето на рецесията страната да поеме отчасти тежестта за бизнеса (с разликата от 650 лв. до размера, който бъде одобрен за времето от 1 януари до 30 април 2022 г.).
- Приемане на нормативна уредба за приемане на ваучери за храна, ток, вода, парно и газ на семейства в усложнения, подбудени от енергийната рецесия.
- Приемане на нормативна уредба за приемане на ваучери за храна, ток, вода, парно и газ, детегледачки, неотложни битови поправки, учебници и културен достъп за деца на самотни родители ".

Излезте и гласувайте!

С №6 За Президент!
С №31 За Парламент!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР