След като беше утвърден за старши треньор на ФК Спартак,

...
След като беше утвърден за старши треньор на ФК Спартак,
Коментари Харесай

Пред „Петел”! Диян Божилов обяви кога събира Спартак и коя е основната му цел

След като беше одобрен за старши треньор на ФК Спартак, Диян Божилов даде извънредно изявление за „ Петел ”, в което приказва за лятната подготовка, селекцията и огромната цел, която ще преследва с тима.

- Г-н Божилов, за какво решихте да поемете Спартак?

- Това е тим с обичаи и име в родния футбол, който стартира едно ново начало в огромния футбол и това е предизвикателство за мен.

- Бързо ли се разбрахте с управлението?

- Разговаряхме няколко дни. В началото имахме разминавания, само че щом сме си стиснали ръцете, значи сме постигнали единодушие по всички въпроси.

- Не е загадка, че Спартак не е добре финансово, само че желае да се утвърди във Втора лига, което ще бъде и вашата цел. Ще я постигнете ли?

- Имам взор върху Втора лига и считам, че в случай че създадем тима, който аз желая, възможностите ни да се утвърдим във втория ешелон са действителни.

- Предвид скромния бюджет, ще съумеете ли да привлечете играчите, които желаете?

- Според опциите ни ще търсим футболисти с опит, които са играли във Втора лига.

- Кои от актуалните футболисти ще задържите?

- Ще разберете до дни. Познавам множеството от играчите на Спартак, на някои от тях съм им бил и треньор. Нормално е преди началото на една подготовка да има напуснали и привлечени. Важното е да сглобим боеспособен отбор, който да играе добър и атакуващ футбол, да радва последователите си и да извърши задачата си.

- Ясна ли е програмата за лятната подготовка?

- В момента я върша, въпреки всичко от обяд съм треньор на Спартак. Събираме се на 17 юни (понеделник) от 18 часа, като заниманията ще се водят в Балчик и Оброчище. Ще изиграем четири контроли, като към този момент са ясни две. Първата е с Нефтохимик на 2 юли в Обзор, по-късно ще срещнем и Черноморец (Балчик).

- Една подготовка е шест седмици, а вие ще имате 32 дни. Ще бъде ли подготвен Спартак за тежките борби в професионалния футбол?

- Зная, че закъсняваме, само че тази една седмица ще я компенсираме. Важното е, като се съберем на 17-и, да разполагам с всички футболисти, които ще упражнявам и обигравам в идващия месец. Каква щеше да е изгодата, в случай че стартираме по-рано и след това да продължа да диря играчи?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР