След като Българският енергиен холдинг (БЕХ) изкара пет месеца с

...
След като Българският енергиен холдинг (БЕХ) изкара пет месеца с
Коментари Харесай

Обявен е конкурсът за нов шеф на БЕХ, търси се и за ДПРАО

След като " Българският енергиен холдинг " (БЕХ) изкара пет месеца с изпълнителен шеф в оставка, Министерството на енергетиката разгласи в петък конкурс за избор на правоприемник на Жаклен Коен, който реши да се 2020 година Формално се търсят

Заедно с претенденти за началник на БЕХ се търсят и такива за членове на управителния съвет на холдинга. В момента такива са Андон Андонов, който е в управлението и на държавните мини " Марица Изток ", и Живко Динчев, участващ в борда на държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ".

Обявен е и конкурс за двама представители на страната в Държавното дружество " Радиоактивни отапдъци " (ДПРАО), което дава отговор за извеждането от употреба на дребните блокове на АЕЦ " Козлодуй ", за градежа на новото вместилище за ниско и среднорадиоактивни боклуци край Козлодуй, както и за медицински и други уреди с радиолъчение. Негов дълготраен началник е Дилян Петров. Другите двама члена на борса са Иван Андреев, който беше началник на АЕЦ " Козлодуй ", и някогашният дълготраен шеф на Агенцията за нуклеарно контролиране Сергей Цочев. От Министерството на енергетиката прецизираха, че ще има процедура и за трети нов член в управата на ДПРАО, само че защото той се води самостоятелен състезанието ще се разгласи от Агенцията за обществените предприятия.

Желаещите да се нагърбят с ръководството на тези две сдружения имат период до 8 февруари, или едвам 10 дни да показват концепциите си за това и да подадат документите си в Министерството на енергетиката. От претендентите за БЕХ се желае петгодишна идея, от тези за ДПРАО – тригодишна. От обявите не излиза наяве дали това ще е срокът, за който ще се сключат с тях контракти за ръководството на сдруженията и дали съответно от мераклиите за БЕХ ще имат твърди задължения за реализиране на финансови резултати, от които да зависи възнаграждението им.

От претендентите за управлението на БЕХ се желае да имат степен " магистър " в обществени, икономически, правни и механически науки и специалности като " право ", " администрация и ръководство ", " стопанска система ", " електротехника, електроника и автоматика ", " енергетика ", " машинно инженерство " или " изследване, рандеман и обработка на потребни изкопаеми ". Трябва да са били най-малко пет години отпред на обществено дружество или комерсиално сдружение или членове на управата им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР