След като бъде отхвърлен утре вотът на недоверие, опозицията няма

...
След като бъде отхвърлен утре вотът на недоверие, опозицията няма
Коментари Харесай

Ето какво може да се случи, ако вотът на недоверие бъде отхвърлен утре

След като бъде отритнат на следващия ден вотът на съмнение, опозицията няма да има право да внесе искане по същия въпрос - енергетика, в идващите 6 месеца. На идващия ден обаче може да се внесе по различен въпрос. Това сподели пред NOVA преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

" В рамките на тези седмици, в които депутатите не заседаваха, опозицията се активизира и даде опция да се чуват разнообразни гласове от тези на болшинството и некоалицията. През последния месец изключителните съвещания надвишават постоянните ", съобщи тя. 

Според нея депутатите са бързали, по тази причина препоръчаните конституционни промени са със съществени дефекти и недобре стимулирани. " След изборите предстоят публични разисквания и ще има корекции. Ще се търси разширение на поддръжката, а забележителна част от предложенията ще отпаднат. Ще останат обвързваните с основния прокурор и за структурата на Висш съдебен съвет. Венецианската комисия поддържа предложенията за Съвета на съдиите, само че подлага на критика формулата, по която ще се образува Съвета на прокурорите ", изясни Киселова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР