След жегите няколко бури се развиха в сряда вечер в

...
След жегите няколко бури се развиха в сряда вечер в
Коментари Харесай

Изпочупени стъкла и паднали дървета: Щетите след снощната буря

След жегите няколко стихии се развиха в сряда вечер в северната половина от страната. На места паднаха градушки с размерите на орех. Едни от най-засегнатите села са Радишево и Садовец , съобщи.

Изпочупени стъкла на коли и къщи, унищожена годишна продукция – такава е гледката в село Садовец. Подобна е обстановката и в Радишево. Градушката, предшествана от ураганен вятър, траяла към 10 минути, споделят локалните.

Анка Димова, която живее в Садовец, споделя, че различен път, като видели градоносен облак, се чувал гръм и градушката била ситна. Този път хората не чули гръм и реколтата им била унищожена.

Пострадали хора и животни няма. Предстои вредите да бъдат разказани.

Климатологът Симеон Матев успокои, че заплахата от градушки е намаляла. „ Мога да кажа, че минахме със относително малко вреди ”, уточни той. Образуването на по-мощни облаци е допустимо единствено за някои крайни източни и североизточни региони.

В Търговище ураганен вятър изкорени дървета. В общината са подадени десетки сигнали за проблеми. Аварийни екипи започнаха обходи още от вечерта. Обещанието е падналите клони да бъдат разчистени оптимално бързо. Има развалени коли.  

Множество паднали дървета и пречупени клони има в Сливен поради мощния вятър. Това заяви инж. Снежана Кънева, шеф на отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “. Екипите на общинския отдел обхождат града и сега, като резюме на обстановката ще има на по-късен стадий.

Няма блокирани улици, има паднали върху коли клони. Аварийни екипи на електропреносното сдружение са отстранявали паднал дирек на ул. " Раковски " в града.

На разнообразни места в града е имало и пожари , уточни тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР