След изявлението на руския президент Владимир Путин и обявената частична

...
След изявлението на руския президент Владимир Путин и обявената частична
Коментари Харесай

Експертът по национална сигурност Илия Налбантов: В Русия назрява предреволюционна ситуация - колкото и да е силна властта, тя в един момент ще се разпадне

След изказването на съветския президент Владимир Путин и оповестената частична военна готовност, митинги и напрежение измежду съветското общество. Стотици руснаци напуснаха страната с еднопосочни билети.
 
" За националната ни сигурност няма опасност. В момента тази готовност е обвързвана с неуспехите на съветската войска по фронтовете на Украйна и цели да събере персонален състав, и да се спре настъплението на украинската войска с жива мощ ", разяснява специалистът по национална сигурност Илия Налбантов в " България заран ".
 
Той обърна внимание, че към този момент следим първите реакции на съветското общество - овакантяване на страната и митинги. Според него историята се повтаря - в Русия назрява предреволюционна обстановка - колкото и да е мощна властта, тя в един миг ще се разпадне, тъй като има загуби на фронта и вътрешни напрежения в обществото.
 
" Руската душа в един миг ще реши, че този управленец не ѝ би трябвало. В момента някакви психически настройки се реализират, изключително в силовите структури. В един миг силовите структури ще се извърнат против самия Путин, тъй като той изпраща и тези хора на заколение в Украйна. Загубите в спора не бяха дребни и това се отразява. Оказа се, че нещата вътре в системата сигурно стартират да ерозират ", сподели Налбантов пред Bulgaria ON AIR.
 
Гостът акцентира, че властта на Путин е мощно разтърсена все още. По думите му тази готовност е предвестникът на по-радикални ограничения по отношение на него. Той счита, че Русия посредством въздействията си върху нуклеарните централи в Украйна се пробва да хвърля картата на нуклеарния шантаж, с цел да може да завоюва преимущество. 
 
Налбантов не е уверен, че е допустимо потреблението на нуклеарно оръжие. Експертът по национална сигурност посочи, че спокойното отношение на западните водачи към блъфовете на Путин, демонстрират, че западният свят има принадлежности, с които може да предотврати или да обезврежда потреблението на нуклеарното оръжие. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР