След извеждането на военния контингент на НАТО от Афганистан САЩ

...
След извеждането на военния контингент на НАТО от Афганистан САЩ
Коментари Харесай

Шойгу обвини САЩ, че създават нестабилност в Централна Азия

След извеждането на военния контингент на НАТО от Афганистан Съединени американски щати се пробват да основат свои логистични структури в разнообразни страни от Централна Азия за следващо разбъркване на своите обекти и бази.

Това основава опасност за усилване на дестабилизацията в района, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойщу по време на съвещанието на ръководителите на военните ведомства на страните от Шанхайската организация за съдействие (ШОС).
 Русия образува 20 нови военни елементи на западната си граница за противопоставяне на НАТО Русия образува 20 нови военни елементи на западната си граница за противопоставяне на НАТО
Русия ще разположи към 20 нови военни формирования и елементи наоколо до западните си граници до края на годината в отговор на действи...

„ Прибързаното евакуиране на задгранични контингенти от Афганистан провокира в допълнение внезапно повишение на военно-политическото напрежение и скок на бойните дейности. При това американците са загрижени повече от опцията да основат в централноазиатските страни нови директни направления и логистични структури, както и от разполагането на свои военни бази и обекти ”, сподели Шойгу.

Той съобщи, че съветските военни разполагат с данни за такива опити.

„ Смятаме, че това няма да докара до нищо положително, а единствено може да повлече след себе си дълготрайно наличие на алианса в района и спомагателна неустойчивост ”, акцентира министърът.

Източник: ТАСС

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР