След изслушването на Невена Зартова и нейните бивши заместници, парламентарната

...
След изслушването на Невена Зартова и нейните бивши заместници, парламентарната
Коментари Харесай

Наглост и спектакъл - гръцкият бизнесмен Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

След чуването на Невена Зартова и нейните някогашни заместници, парламентарната комисия по случая " Нотариуса " стартира да изслушва гръцките предприемачи Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос.

Именно те упрекват някогашния областен прокурор на София и заместника ѝ Борислав Георгиев във взаимоотношение с Нотариуса, с цел да бъдат повдигнати несъстоятелни обвинявания на гръцките вложители.

Гръцките предприемачи обвързаха опита за тяхното изнудване с това, че са получили обвинявания от СРП за неразбираемо закононарушение. По тези обвинявания са им били избрани рекордни парични гаранции и им е издадена възбрана да напущат България. Те дефинират този интервал като призрачен за тях, тъй като през това време групата към Нотариуса им е желала пари, с цел да им " оправи ситуацията ".

" Тези би трябвало да дават пояснения в институциите за какво делата и кражбите на парцелите на хората и на предци, и на баби на българите ги няма. Не тука. Усетихте ли наглостта, спектакъла? Колко надълбоко е? Защото играят роля, господа. И лицето Зартова не знае за какво Божанов не е имал 20 каузи, тъй като нейният кум беше на нейното място - Радослав Димов. Дали някой отиде на апелативен прокурор? И Огнян Герджиков е на татко ѝ кум ", сподели Йоаким Каламарис - предприемач.

И се обърна с въпрос към Невена Зартова:

Г-жо Зартова, вие помощник ли сте в СУ, преподавате ли?

Невена Зартова: Да.

Йоаким Каламарис: Там е заровено яйцето, разбирате ли - не при нас!

" Постановлението, с което Софийската градска прокуратура, по реда на служебния контрол, анулира трите обвинявания, е тъй като се касае за гражданско-правен спор, който е решен посредством средствата на институционалния тормоз и методите на Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс ", уточни юрист Ася Манджукова.

" Призовавам да поканите чиновниците на община София и основния проектант господин Здравко Здравков, да го попитате какъв гнет от този човек имаха от лицето, това, което се прави на вода ненапита, имало деца, ние нямаме. Молбата ми е за основния проектант и неговия екип, тъй като ние не можехме да стъпим в общината поради терора на прокуратурата, да го попитате този човек какъв гнет. Ние не сме нарушители, господа ", добави Каламарис.

Прокурор Борислав Георгиев, който е бил наблюдаващ по това досъдебно произвеждане, отговори, че е разследвал данни за осъществено закононарушение без да е подвластен от който и да е било


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР