Ни чул, ни видял до момента е резултатът от изслушванията

...
Ни чул, ни видял до момента е резултатът от изслушванията
Коментари Харесай

Ни чул, ни видял до момента е резултатът от изслушванията за Нотариуса, заяви Гроздан Караджов

" Ни чул, ни видял " досега е резултатът от чуванията в комисията за следствие на Мартин Божанов - Нотариуса. Това изясни в студиото на " Още от деня " Гроздан Караджов, народен представител от ПГ на " ИТН ".

" До този миг тези, които се явяват показват, че не познават Нотариуса и до там. Тоест " ни чул, ни видял " е работата. Ние нямаме до тук човек, който е пристигнал и признава, че е познавал Нотариуса и да ни изнесе такива и такива данни. Единствено са очевидци, които свидетелстват за нерегламентираните му благоприятни условия. И отдолу под сурдинка се схваща, като че ли, защото Министерство на вътрешните работи дава отговор доста витиевато - ами ние, в случай че ви кажем, ще разкрием загадка, т.е. постанова се неизречен извод, че той е работил за тях, че е бил техен сътрудник ", уточни Караджов.

Той изясни, че още на следващия ден ще се запознае с отговора от Министерство на вътрешните работи, постъпил в комисията за Нотариуса, дали Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. Отговорът е систематизиран с гриф и е наличен единствено в секретното деловодство.

Днес стана ясно, че парламентарната комисия за Нотариуса ще предложения още веднъж за чуване Борислав Сарафов и Сотир Цацаров, както и Иван Гешев, който декларирал подготвеност да се яви след прибирането си в България. Тримата бяха поканени на чуване през днешния ден, само че не се явиха.

" Едва ли ще се явят и на идващото съвещание ", разяснява Гроздан Караджов - народен представител от Има Такъв Народ.

" Ние искахме да бъде доста по-широк предметът на тази комисия, т.е. там да са обхванати всички други известни случаи, които вие, медиите сте разкрили ненапълно и трябваше българските прокуратура, разследване и правосъдна система да се занимават с тях в случаи на незаконно въздействие в правосъдната система. Ние искахме там да влязат " Осемте джуджета ", схемата на кръга към Петьо Еврото, към Трактора събитията. Защото не можеш да изследваш единствено върха на айсберга и да очакваш да схванеш доколко това събитие е обхванато. "

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР