След изграждането на последните 9 метростанции от третата линия на софийското метро

...
След изграждането на последните 9
метростанции от третата линия на
софийското метро
Коментари Харесай

Зам.-министър Андреева: Със завършването на третата метролиния намаляваме автомобилите в столицата с още 17 000 на ден

След построяването на последните 9 метростанции от третата линия на софийското метро автомобилният трафик ще намалее с над 17 000 автомобила на ден. Това сподели заместник-министърът на транспорта, осведомителните технологии и известията Нели Андреева при откриването на конференция „ Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2021 “. По думите ѝ планът е включен в Плана за възобновяване и устойчивост и има поддръжката на Министерството на превоза, информационните технологии и съобщенията. Очакваните допълнителни ползи от плана са за 26 млн. превозени пътници годишно и понижаване на вредните емисии с над 7 000 т. на година.

„ Концепцията на Европейската комисия за използване на така наречен Зелена договорка, налага съществени ограничения за ефективно използване на ресурсите и понижаване на замърсяването. България споделя европейската упоритост и вероятност за стимулиране на устойчивите видове транспорт и поставя старания за ускорено развитие на железопътния бранш “, посочи зам.-министър Андреева.

„ През последните години бяха реализирани голям брой планове в жп сектора, вследствие на което са модернизирани над 500 км жп линии, изграден е интермодален терминал до гр. Пловдив, рехабилитирани са редица гарови комплекси, а сега е в ход доставката на нови локомотиви “, съобщи Нели Андреева и добави,че целите за новия програмен интервал още веднъж са свързани с реализирането на огромна стратегия от железопътни планове.

Инвестициите в пътната сигурност, предвидени в Плана за възобновяване и устойчивост, са свързани с интегриране на нискоемисионни или нулевоемисионни превозни средства на градския превоз, изграждане на електрически зарядни станции за транспортни средства на градския транспорт и инфраструктурни ограничения за безопасна градска подвижност, насочени към по-уязвимите участници в движението – пешеходци и велосипедисти “, коментира още Нели Андреева.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР