След изборния провал в провинция Хесен, германския канцлер Ангела Меркел

...
След изборния провал в провинция Хесен, германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Ангела Меркел се оттегля поетапно от политическата сцена

След изборния неуспех в провинция Хесен, немския канцлер Ангела Меркел оповести поетапното си отдръпване от политическата сцена. През декември тя ще освободи лидерския пост на Християндемократичния съюз, а с края на мандата на държавното управление в Берлин - ще напусне политиката. За председателския пост на консерваторите се борят към този момент трима претенденти. В началото на декември партията ще организира конгрес.

Това, което сутринта се предполагаше, откри удостоверение в думите на канцлера Ангела Меркел в ранния следобяд. След забележителната загуба на гласове тя се опита още веднъж да поеме нещата в свои ръце и в същото време дава опция на държавното управление да поеме въздух от непрекъснатите рецесии.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: На идващия конгрес на Християндемократическия съюз през декември в Хамбург няма да се кандидатирам за поста ръководител на партията. Второ,този четвърти мандат е моят финален като канцлер на Федерална република Германия. На парламентарните избори през 2021 година няма да се кандидатирам още веднъж за канцлер, нито за народен представител. Няма да се боря за никакви политически постове.
С сериозен взор Меркел се обърна обратно към тежките договаряния за сформиране на държавното управление, към трагичните избори в Бавария и към съкрушителния избор в Хесен. Тя установи недопустим образ на ръководещата коалиция. С решителност тя съобщи, че не се е родила канцлер и че постоянно е желала с чест да работи на постовете, които заема, само че и с чест да ги напуща. Говорителят на държавно управление заяви, че канцлерът ще извърши работната си стратегия, както е планувана.
 Ангела Меркел: Не съм се родила канцлер! Ангела Меркел: Не съм се родила канцлер!
Германският канцлер Ангела Меркел удостовери, че няма да взе участие в борбата за лидерското място в Християндемократическия съюз (ХДС) и че сегашният й кан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР