След изборите на 4 април НФСБ са отправили покана към

...
След изборите на 4 април НФСБ са отправили покана към
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: От НФСБ предложиха на „Възраждане“ коалиция на изборите, ние отказахме

След изборите на 4 април НФСБ са отправили покана към „ Възраждане “ за взаимно явяване на изборите, само че партията на Костадин Костадинов е отказала. Това разгласи той пред Мария Цънцарова в предаването „ 120 минути “.

„ Ние считаме себе си за патриотична организация – там патриоти няма. И няма по какъв начин да сме в коалиция с хора, които до през вчерашния ден управляваха страната. НФСБ ни поканиха, ние отказахме тогава “, описа Костадинов.

„ В българската политика партиите се разделят на два типа – такива, които вървят в американското посолство и такива, които не вървим там. Изборът е в ръцете на хората, които желаят да възобновление на българската държавност, самостоятелност и суверенитет “, сподели още той.

Костадинов приказва и за предишното си във Вътрешна македонска революционна организация, като уточни, че са погрешни данните, които го вкарват в разнообразни политически обединения през годините.

По думите му в интервалите, когато Вътрешна македонска революционна организация се е коалирала с други партии на локални избори, той постоянно се е явявал като претендент от редиците на Каракачанов.

„ Докато аз бях там (във Вътрешна македонска революционна организация – бел. ред.), се пробвах да направя по този начин, че политиката да бъде патриотична. Видях, че няма по какъв начин да стане и имах два избора: или да остана, да се примиря със статуквото и да стана част от него, или да потегли на чисто и на ново и да знам, че нямам никакви зависимости с изключение на от гласоподавателите и суверена “, съобщи Костадинов.

Субсидията на „ Възраждане “

„ Възраждане “ е спазила обещанието да подари дотацията от изборите, макар че единствено част отиде за щедрост, увери Костадинов.

От 900 хиляди лева партията е дарила 300 хиляди за инвитро процедури, с което към 40-60 български двойки са се сдобили с рожба. Но защото партията остана отвън Народно събрание, е запазила останалите 600 хиляди, които са планувани като средства за предизборната акция, посочи Костадинов.

Законът „ Магнитски “ и глобите у нас

Лидерът на „ Възраждане “ изрази отрицание, че санкционирането на лица, свързани с корупция, се прави не от българските институции, а от Съединени американски щати, и добави, че законът „ Магнитски “ е колкото стопански, толкоз и политически.

„ Утре те ще кажат, че по политически аргументи този или оня политически индивид би трябвало да бъде неразрешен, тъй като слага под подозрение ползите на Съединени американски щати. Още по-големият въпрос е по какъв начин Съединените щати са събирали тези свои сведения. Интересно е дали са ги събрали независимо или са употребявали българските служби. Никой с изключение на „ Възраждане не зададе този въпрос “, разяснява Костадинов.

На въпрос триумф ли е интервенцията по залавяне на съветски шпиони у нас той даде негативен отговор. По думите му това е „ замазване на очите “, че службите си правят работата.

Самата акция той интерпретира по този начин: „ Смятам, че американски шпиони гонят съветски шпиони на наша територия “.

Чуйте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР