След грандиозния успех, който османската адаптация на Добрият доктор“ –

...
След грандиозния успех, който османската адаптация на Добрият доктор“ –
Коментари Харесай

Снимат турски „Д-р Хаус“

След грандиозния триумф, който османската акомодация на „ Добрият лекар “ – „ Доктор Чудо “, пожъна по целия свят, турската телевизионна компания крои проекти да направи римейк и на още един паметен сериал – „ Д-р Хаус “. Макар, че фотосите са планувани за наесен, още занапред е явен артистът, който ще извърши основната роля – това е Джемал Хюнал, който е лика-прилика с Хю Лори – титуляра в щатската версия. За българския фен Хюнал е прочут от „ Твоят мой живот “ и „ Гордата Аси “.

 

Към момента Джемал е в тежък бракоразвод със брачната половинка си Лале след 13-годишен брак и споделя, че задължението ще го разсее от несполуките в персоналния му живот. Допълва, че турският „ Д-р Хаус “ по всяка възможност ще носи заглавие „ Геният “.

 

Тази есен американската теленовела за безпогрешния, само че в същото време капризен сакат диагностик Грег Хаус, ще навърши 20 години – премиерата й бе на 16 ноември 2004 година британецът Хю Лори си спомня, че никой не вярвал, че сериалът ще пожъне подобен триумф, даже самият той.

 

Докторски сериал №1 на всички времена е по концепция на канадския сценарист Дейвид Шор – учтив и свенлив мъж, нямащ нищо общо с тв мизантропа, тропащ нервно с бастун и поглъщащ големи дози викодин. Благодарение на концепцията си за тази поредност към днешна дата той е почетен гражданин на холивудските хълмове.

 

Вдъхновението си за „ Д-р Хаус “ Шор получил от страницата със здравни препоръки на „ Ню Йорк Таймс “, която разказва безжалостно хорските болежки. По-късно в главата му се зародила и концепцията за отличния диагностик с гнусен темперамент и физически кусур, съчетани със взаимозависимост към болкоуспокояващите, който ненавижда пациентите си и не им икономисва нищо.

Тъй като Дейвид е евреин, добавил и воин юдей – онколога доктор Уилсън.

 

Според хрумката му здравната продукция трябвало да се построи като криминале, в което главен обвинен, са микробите. Впоследствие се отказал от тази си концепция, само че въпреки всичко оставил някои от крими детайлите в сюжета. Направил и по този начин, че доктор Хаус да наподобява на Шерлок Холмс в доста връзки.

 

Създателят му заключава, че сериалът кара човечеството да се замисли кое е по-важно – любезността или истината, желанията или резултатите, страстите или разума…

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Турция римейк сериал „ Д-р Хаус “ Джемал Хюнал Дейвид Шор Хю Лори
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР