След години на трудности, корейският производител на електроника LG обяви,

...
След години на трудности, корейският производител на електроника LG обяви,
Коментари Харесай

LG вече няма да правят смартфони

След години на компликации, корейският производител на електроника LG разгласи, че се отдръпва от пазара на смарт телефони, оповестява GSM Arena. Решението е взето от борда на шефовете на компанията, като още преди седмици се появиха информации, че то се приготвя.

LG ще се насочат към съставените елементи за електрически коли, IoT устройствата (вкл. т.нар умни домове), роботиката, изкуствения разсъдък и решенията за бизнеса. Натрупаното през годините ноу-хау ще се употребява за сходни артикули, а продължава и развойната активност по линия на мрежовото съоръжение.

Наличните все още смарт телефони на LG ще бъдат разпродадени в магазинната мрежа, а поддръжката им ще продължи друго време съгласно района. Мобилното поделение на компанията би трябвало да бъде закрито до 31 юли.

LG е един от пионерите на мобилните телефони. През годините компанията постоянно залагаше на смели дизайнерски и функционални решения, които обаче не постоянно имаха комерсиален триумф. LG все още има към 1% пазарен дял.

От 2010 година насам пазарът на смарт телефони се промени фрапантно поради навлизането на китайски производители като Huawei, Xiaomi, BBK (Oppo, Vivo, OnePlus, Realme), които оферират атрактивен хардуер на доста ниска цена – изключително в ниския и междинен клас, където маржовете по този начин или другояче не са огромни. Това усили натиска върху обичайните играчи.

LG пробваха да понижат разноските си, като аутсорснаха производството на някои от евтините си модели на китайски компании, само че, като цяло, мобилното поделение продължи да бъде на загуба, а преди 2 седмици пропаднаха и договарянията за продажбата му поради прекомерно висока цена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР